to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 12.10.2020

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Χυδαίες συκοφαντίες της ΝΔ για να κρύψει ότι νομιμοποιούσε τη Χρυσή Αυγή (βίντεο)

«Αντί να συζητάμε με όλο τον πολιτικό κόσμο του δημοκρατικού τόξου την ιστορική καταδικαστική απόφαση που ελήφθη για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, η ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύουν μία συντονισμένη επίθεση με συκοφαντίες ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ.


«Το πρόβλημα είναι ότι σειρά στελεχών της ΝΔ με τη ρητορική τους νομιμοποιούσαν τη Χρυσή Αυγή και αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί από την ιστορική μνήμη και τη μνήμη του λαού», σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά», ενώ «η ΝΔ ταυτιζόταν με τη Χρυσή Αυγή στη μία στις τρεις ψηφοφορίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «ανακριβή και χυδαία» την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ποινικό κώδικα ο οποίος «αναθεωρούνταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια από νομοπαρασκευαστική επιτροπή καθηγητών, δικαστών και νομικών» και υπογράμμισε ότι «με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα οι ποινές ήταν κατ’ όνομα αυξημένες, αλλά στην έκτισή τους ήταν πολύ πιο χαλαρές, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα η έκτισή τους είναι υψηλότερη».

Για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX επισήμανε ότι «συνιστά μείζονα κλιμάκωση», υπογραμμίζοντας ότι «στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπήρξε καμία αναφορά σε κυρώσεις προς την Τουρκία ή στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης μελλοντικού μηχανισμού κυρώσεων. Η απόφαση μας πήγε πολύ πίσω από αυτό που είχαμε ως δεδομένο τον Ιούνιο του 2019, όταν είχε ληφθεί απόφαση για ενεργοποίηση κυρώσεων. Υπάρχει ευθύνη της ευρωπαϊκής πλευράς η οποία έδειξε αναποφασιστικότητα στο ζήτημα και οπωσδήποτε υπάρχει αδράνεια από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ».

Στη σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, επέλεξαν να διακόψουν τη σύνδεση πριν την καταληκτική τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου απέναντι στον κ. Βορίδη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)