to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 11.10.2020

Πολιτική

Β. Αποστόλου: Η Ν.Δ. χέρι-χέρι με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

O βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Βαγγέλη Αποστόλου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, για τα θέματα της επικαιρότητας.


 Κύριε Αποστόλου συμφωνείτε με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής;

Θα αναφερθώ στο πρωτοσέλιδο της Αυγής αλλά επιτρέψτε μου μια αναφορά στο Σταύρο Κοντονή. Τη σταθερή και μαχητική πορεία του κόμματός μας στο ζήτημα της χρυσής αυγής ο ελληνικός λαός τη γνωρίζει. Δεν κατάφερε ο Σταύρος με την ολέθρια για τον ίδιο επιλογή του να ρίξει σκιές. Στην ιστορική αυτή ημέρα που η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη χρυσή αυγή, μια νίκη που περίμενε ο ελληνικός λαός, ο δημοκρατικός κόσμος, η στάση του Σταύρου είναι καταδικαστέα. Δε χωράνε προσωπικές πικρίες σε τέτοιες ώρες. Είδατε που κατέληξαν οι δηλώσεις του Σταύρου;

Χρησιμοποιούνται αυτές οι δηλώσεις από τη Ν.Δ., η οποία επί τόσα χρόνια φλέρταρε με την Χρυσή Αυγή και συνεχίζει αυτή τη χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Είναι δυνατόν να επαναλαμβάνουν αυτές τις σαχλαμάρες περί συνεύρεσης στην πάνω και στη κάτω πλατεία; Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα πράγματα με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν ο Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος συνωμοτούσε με στελέχη της χρυσής αυγής, συνομιλούσε με τον κ. Κασιδιάρη;

Δεν ήταν η Ν.Δ. χέρι- χέρι με τη χρυσή αυγή σε όλες αυτές τις φασιστικές δηλώσεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσπαθεί μια μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού η Ν.Δ. να τη χρησιμοποιήσει για δικές της επιδιώξεις. Να κρύψει όλη τη στάση που είχε μέχρι σήμερα. Δεν ήμασταν εμείς που ξεκινήσαμε την επόμενη ημέρα τη συζήτηση αυτή, ήταν η Ν.Δ. που εκμεταλλεύτηκε τις δηλώσεις του Σταύρου.

 

Συμφωνείτε με το πρωτοσέλιδο της Αυγής που λέει ότι δεν είναι αθώοι, με τη φωτογραφία του νυν Πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού του Αντώνη Σαμαρά, συμφωνείτε;

 

Βεβαίως και συμφωνώ με το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμφωνώ γιατί ενώ είμαστε σε μία ώρα που έπρεπε να μείνουμε μόνο στην απόφαση τη συγκεκριμένη, γιατί όλος ο δημοκρατικός χώρος την είχε ανάγκη, δυστυχώς την επομένη ημέρα έχουμε τη Ν.Δ., η οποία τι κάνει; Όχι απλά παραπληροφορεί αλλά συκοφαντεί έναν χώρο, συκοφαντεί την αριστερά για την όλη της μέχρι σήμερα πορεία.

 

Ωστόσο κύριε Αποστόλου η μη κομματικοποιημένη προσέγγιση και κριτική πάνω στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, έχει να κάνει με το σύνθημα. Και το διαχωρίζω μη κομματικοποιημένη γιατί έχουμε δει στα social media πιστόλια διάφορα το τελευταίο διάστημα να ασκούν κριτική, αλλά υπάρχει εδώ ένα σύνθημα το οποίο το προηγούμενο διάστημα ένωσε τους Έλληνες απέναντι στο φαινόμενο αυτών, το οποίο μας σόκαρε τα προηγούμενα χρόνια αλλά ήρθε η δικαιοσύνη να δώσει μια ξεκάθαρη ιστορική απόφαση και να πει οτι είναι εγκληματική οργάνωση.

 

Και είδατε μόλις βγήκε η απόφαση βρεθήκαμε εμείς για μία κίνηση που κάναμε σχετικά με τον ποινικό κώδικα, μια κίνηση η οποία ουσιαστικά αύξησε την πίεση. Για τον απλούστατο λόγο προσπαθήσαμε στην προκειμένη περίπτωση και μεγαλύτερες επιπτώσεις να προβλέψουμε σ αυτές τις λειτουργίες, στις εγκληματικές οργανώσεις. Έτσι κι αλλιώς όμως χρειαζόταν τουλάχιστον μία δεκαετία γιατί ο ποινικός κώδικας με τις προηγούμενες ρυθμίσεις ήθελε τελεσίδικη απόφαση.

 Άρα λοιπόν προχωρήσαμε σε αύξηση όλων αυτών, των συνεπειών θα έλεγα, όσον αφορά αυτές τις οργανώσεις. Από κει και πέρα το κομμάτι το τι θα προβλέψει η νομοθεσία πλέον, γι αυτό καταθέσαμε και την συγκεκριμένη τροπολογία.

 

Κλείνοντας αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είναι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτή η οποία έχει υπουργικά στελέχη τα οποία παλιότερα συνομιλούσαν και ήταν οι βασικές εκφραστές της ακροδεξιάς; Ξέρετε καλύτερα εσείς γι αυτή τη συμμετοχή. Από κει και πέρα έχουμε μια απόφαση της δικαιοσύνης η οποία πραγματικά είναι σταθμός για την αντιμετώπιση του ναζιστικού- φασιστικού χώρου.

Τώρα την επόμενη ημέρα, που θα έχουμε τις ποινές, θα δούμε την απόφαση και πως αυτή θα βρει μια κάλυψη νομοθετική τέτοια, ιδιαίτερα στην εκλογική νομοθεσία. Μπαίνουμε  πλέον και την εφαρμογή της, δηλαδή την απόλυτη αποπομπή του συγκεκριμένου χώρου από τον πολιτικό χώρο και μέσα από τη Βουλή. Άρα λοιπόν έχουμε τις προϋποθέσεις να κάνουμε αυτή την κίνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)