to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:14 | 10.10.2020

Διεθνή

H εκεχειρία κράτησε λίγο: Νέοι βομβαρδισμοί στο Στεπανακέρτ του Ναγκόρνο Καραμπάχ

H πόλη Στεπανακέρτ, η περιφερειακή πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, ήταν απόψε στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά τηρείται από το πρωί.


H πόλη Στεπανακέρτ, η περιφερειακή πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, ήταν απόψε στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά τηρείται από το πρωί.

Επτά βαριές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τέθηκε σε ισχύ το πρωί σήμερα (Σάββατο 10/10/20) το μεσημέρι (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) για να μπει ένα τέλος σε σχεδόν δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι αρχές αυτού του αυτονομιστικού θυλάκου και οι αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα ότι συνεχίζουν τις μάχες με βομβαρδισμούς, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα λίγο πριν από την έναξη της κατάπαυσης του πυρός.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ διευκρίνισε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Μόσχα για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα διαρκέσει μόνο για όσο διάστημα χρειαστεί ο Ερυθρός Σταυρός να φροντίσει για την ανταλλαγή των σορών όσων σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Ο κάτοικοι του Στεπανακέρτ βγήκαν στο κατώφλι των σπιτιών τους για να κοιτάξουν τον ουρανό έπειτα από μέρες που είχαν μείνει κλεισμένοι μέσα σ' αυτά για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς, είπε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί. Ωστόσο, η εκεχειρία, απ'ο,τι εδειξαν οι βραδινοί βομβαρδισμοί δεν θα βγάλει τη νύχτα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)