to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 03.07.2013

Κοινωνία

ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Οι σύγχρονες γαλέρες μας οδηγούν στο βυθό

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της αλυσίδας "MITSIS HOTELS", για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!


Γίνεται ανάπτυξη με απλήρωτους εργαζόμενους; Μπορούν να γραφτούν ιστορίες επιτυχίας για τον τουρισμό και τη χώρα, με εργαζόμενους χωρίς αξιοπρέπεια;

Μπορεί αυτή η χώρα να ισχυρίζεται ότι ανήκει στην κοινότητα των πολιτισμένων δυτικοευρωπαϊκών κρατών, όταν ο απασχολούμενος πληθυσμός της εργάζεται σε συνθήκες γαλέρας και μάλιστα για μήνες απλήρωτος, σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός, που υποτίθεται ότι αποτελεί αιχμή του δόρατος, για την υπέρβαση της κρίσης;

Τα πεντάστερα ξενοδοχεία της αλυσίδας “ΜITSIS HOTELS” βασίζουν την υποτιθέμενη παροχή υψηλών ποιοτικά υπηρεσιών και την κερδοφορία τους, πάνω σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια των σωματικών και ψυχικών τους αντοχών, όντας για μήνες απλήρωτοι, χωρίς ρεπό, με απλήρωτη υπερωριακή εργασία, εκβιαζόμενοι και αναξιοπρεπείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται με τους αγωνιζόμενους εργαζομένους της αλυσίδας “MITSIS HOTELS” και με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για τα αυτονόητα δικαιώματα, που πια ποδοπατούνται εκβιαστικά και με σχέδιο, από εργοδοσίες και μνημονιακές κυβερνήσεις! Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κρατούν όρθιο τον τουρισμό μας δουλεύοντας με αυταπάρνηση, σε συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης!

Η νίκη των εργαζομένων θα είναι το δικό μας success story, η νίκη των εργαζομένων, η κατάκτηση της αξιοπρέπειά τους, θα σημάνει και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας!





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)