to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 09.10.2020

Πολιτική

Ο Σ. Φάμελλος στο «FM 100»: Η ΝΔ το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να κυβερνά

Στην ιστορική καταδικαστική Απόφαση της Χρυσής Αυγής και στον αντιπερισπασμό που επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις λανθασμένες δηλώσεις του κυρίου Κοντονή, επικεντρώθηκε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «FM 100».


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ήταν όλοι, στον ίδιο βαθμό, εναντίον της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να μην επιλέξαμε να αναδείξουμε εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των φιλικών δηλώσεων και θέσεων προς τη Χρυσή Αυγή εκ μέρους στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια αλλά είναι κάτι που έχει καταγραφεί ως γεγονός.

Η αναγνώριση του χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποτελεί μία ιστορική νίκη του δημοκρατικού μετώπου, της Δημοκρατικής κοινωνίας, που περίμενε την απόφαση έξω από το Εφετείο. Φάνηκε ότι πολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ή ακόμη και πολίτες που δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο δήλωσαν και διαδήλωσαν όλοι μαζί ότι στέκονται απέναντι στην εγκληματική νοεναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Κατακριτέα παραμένει όμως η στάση της ελληνικής αστυνομίας που διέλυσε, τόσο γρήγορα μάλιστα, μία τόσο σπουδαία ειρηνική συγκέντρωση. Μία τραγική στιγμή για τον κύριο Χρυσοχοΐδη.

Και η Ευρώπη χαιρέτισε την ιστορική αυτή απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, μία απόφαση που καταγράφεται και στην Ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία.

Σχετικά με την παραίτηση του κυρίου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή που ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι δηλώσεις του κυρίου Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα είναι λανθασμένες ως προς το περιεχόμενό τους και ως προς το χρονισμό τους και προσβάλουν τέλος, την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, μία τόσο σημαντική νίκη της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθούν «σκιές» σε αυτήν την ιστορική απόφαση. Βάσει του Συντάγματος, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων προβλεπόταν μόνο αφού τελεσιδικήσει η υπόθεση στην Άρειο Πάγο, δηλαδή, στην περίπτωση της Χ.Α., σε 10 χρόνια από τώρα. Η πιο ξεκάθαρη διαδικασία για να γίνει αυτό, σύμφωνα και με την νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Ποινικό Κώδικα, είναι μέσα από τροποποίηση του εκλογικού νόμου και όχι εμμέσως διά του Ποινικού Κώδικα.

Η κυβέρνηση άλλαξε αμέσως μετά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε, εκ των πραγμάτων, τον απαιτούμενο χρόνο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Επειδή λοιπόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ούτε από τη ΝΔ, ούτε από κάποιο άλλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τροπολογία ώστε να γίνει αυτή η πρόβλεψη. Όμως χρειάζεται να ξεκαθαριστεί ότι ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον πραγματικό χρόνο έκτισης των ποινών και δεν έκανε ελαφρύνσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει, κατά την προσφιλή της τακτική, και ειδικά σε μία τόσο ιστορική απόφαση που δικαίωσε το δημοκρατικό αίσθημα της κοινωνίας, να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην κυβερνά όπως οφείλει καθώς έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία πολλά δύσκολα ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Τελικά, το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να κυβερνά. Οπότε εμείς του προτείνουμε να γίνουν αντιπολίτευση αφού το ξέρουν καλά.

Από την άλλη, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν προκύπτει κανένα εσωκομματικό ζήτημα από την υπόθεση του κυρίου Κοντονή και ότι ο ίδιος κρίνεται και θα κριθεί από την πορεία του.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)