to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:52 | 06.10.2020

Κοινωνία

Μεσσήνη: Συνελήφθη ο 63χρονος που σκότωσε 18χρονο με κυνηγετικό όπλο

Νύχτα οργής στην περιοχή


Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ένας 63χρονος συνελήφθη στη Μεσσηνία για την υπόθεση του φόνου ενός 18χρονου, καθώς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο. Επίσης, η αστυνομία έχει συλλάβει και δύο ανήλικους, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 18χρονο τη στιγμή που φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου, στην κοινότητα Πιπερίτσα, του Δήμου Μεσσήνης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος αντελήφθη χθες το μεσημέρι τον 18χρονο και δύο άλλα άτομα να έχουν μπει στο σπίτι του και τη στιγμή που οι τρεις επιχείρησαν να φύγουν πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του 18χρονου, συγγενείς και φίλοι του συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά και στη Μεσσήνη,απαιτώντας δικαιοσύνη για τον χαμό του 18χρονου. Μάλιστα, στην περιοχή έχουν φθάσει αστυνομικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Το απόγευμα της Δευτέρας έκλεισε η 7η Ε.Ο. Μεσσήνης – Μελιγαλά, καθώς Ρομά έστησαν οδόφραγμα λίγο πριν τη διασταύρωση του Καρτερολίου με την Πιπερίτσα.

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Ας δοθεί τέλος επιτέλους σε αυτή την χρόνια ανθρωπιστική κρίση»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Πανελλαδική Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”:

«Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης και εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού.

Η ένδεια, η εξαθλίωση, η έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, η διαιώνιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και οι ανύπαρκτες πολιτικές εξωθούν τους ευάλωτους πληθυσμούς στην παραβατικότητα της επιβίωσης. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε καμία παραβατική ή βίαιη συμπεριφορά!

Ωστόσο, εφιστούμε για ακόμη μια φορά την προσοχή στη ρίζα του προβλήματος. Ας δοθεί τέλος επιτέλους σε αυτή την χρόνια ανθρωπιστική κρίση που τοποθετεί μία μεγάλη κοινωνική ομάδα Ελλήνων πολιτών στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα επιλογών.

Καταδικάζουμε κατάφωρα την αυτοδικία, την περιφρόνηση της δικαιοσύνης και την παράνομη οπλοκατοχή, που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά βαθιά ρήξη του αξιακού συστήματος και ανεπάρκεια του κράτους. Βασική αρχή των ανεπτυγμένων χωρών και πολιτευμάτων είναι ότι δεν παίρνουμε τον Νόμο και τη Δικαιοσύνη στα χέρια μας σε καμία περίπτωση! Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι θα επιτελέσουν το έργο τους με διαφάνεια, αυστηρότητα και αντικειμενικότητα.

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι στιγμές, ωστόσο η βία φέρνει βία γι’ αυτό συστήνουμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και καλούμε το κράτος να μεριμνήσει επιτέλους για την ένταξη και την αποκατάσταση των Ρομά συμπολιτών μας, ώστε να σταματήσουμε να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ανεπίτρεπτων περιστατικών που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)