to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 05.10.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Εμμονική και αναχρονιστική η υπουργός Παιδείας

“Εμμονική, αναχρονιστική και ακατάλληλη” χαρακτήρισε την κ. Κεραμέως ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στο ρ/φ “Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4” και την εκπομπή “Κάτι παίζει στο Κόκκινο”.


Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργείου Παιδείας για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ο Μ. Χατζηγιαννάκης τόνισε πως «κάνουν το ένα έγκλημα μετά το άλλο και δυστυχώς κουνάνε το δάχτυλο στους μαθητές με το ‘‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’’», προσθέτοντας πως «όσο πιο σύντομα απομακρυνθεί από τη θέση της  η υπουργός, τόσο καλύτερα θα είναι για την παιδεία»

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στον κώδικα ιθαγένειας και περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβέρνηση είναι η συντηρητικοποίηση του κώδικα ιθαγένειας.

Όπως επεσήμανε, με τον τρόπο που είναι γραμμένο το νομοσχέδιο, στην πραγματικότητα περιορίζει πολύ το δικαίωμα και κάνει πιο δύσκολη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. “Το θεωρούμε λάθος, είναι κάτι που μας γυρίζει πίσω σε παλαιότερες διατάξεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως οι φορείς έχουν καταθέσει σοβαρές επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Παράλληλα, επέκρινε τον αποκλεισμό από τη συζήτηση συλλόγων που εκπροσωπούν τους μετανάστες στη χώρα μας.

Σε σχέση με τις ρυθμίσεις του εν λόγω νομοσχεδίου που αφορούν στην λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, ο Μ. Χατζηγιαννάκης υπογράμμισε πως «δυστυχώς οδηγούν στην πλήρη απαξίωση των συμβουλίων». Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι περνά σε ενιαίο νομοθέτημα η μεταφορά του συνόλου σχεδόν των αρμοδιοτήτων των δήμων στις οικονομικές επιτροπές, κάνοντας λόγο για ενέργεια «αντισυνταγματική», προσθέτοντας τέλος ότι «παραβιάζεται ο ευρωπαϊκός χάρτης για την τοπική αυτοδιοίκηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)