to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 01.10.2020

Οικονομία

Επιχαίρει για την επιδότηση των απολύσεων ο Βρούτσης

Καυστικό σχόλιο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας την έναρξη του νέου προγράμματος 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, στο οποίο υπάρχει μία «πρωτοτυπία»: δεν προβλέπεται η αυτονόητη υποχρέωση των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ο Γ. Βρούτσης τονίζει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα (Πέμπτη 1/10) να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης, που έχουν ανέβει στον ιστότοπο του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, απολαμβάνοντας τα ειδικά οφέλη του νέου προγράμματος, με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα Δώρα και το Επίδομα Άδειας.

Παράλληλα, αναφέρει ο ίδιος, «το νέο πρόγραμμα προσφέρει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς για κάθε νέα πρόσληψη εγγεγραμμένου στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για πάνω από 12 μήνες το κράτος θα επιδοτεί επιπλέον τη νέα πρόσληψη με ποσό 200 ευρώ στον ονομαστικό μισθό του».

«Περιμένουμε από όλες τις επιχειρήσεις και εργοδότες να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και να επωφεληθούν των ειδικών ευεργετικών διατάξεών του» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, επιδοτεί τις απολύσεις και την μερική απασχόληση των 200 ευρώ», σχολιάζει από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)