to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η χωροφύλακας Νίκη Κεραμέως

Να είστε καλά, κυρία Κεραμέως. Μου θυμίσατε τα μαθητικά μου χρόνια. Το 2006 τελείωσα το Λύκειο εν μέσω του μεγάλου κινήματος στην εκπαίδευση


Να είστε καλά, κυρία Κεραμέως. Μου θυμίσατε τα μαθητικά μου χρόνια. Το 2006 τελείωσα το Λύκειο εν μέσω του μεγάλου κινήματος στην εκπαίδευση, με χιλιάδες καταλήψεις και τεράστιες κινητοποιήσεις. Τότε υπήρχαν μερικοί, ελάχιστοι, γραφικοί γονείς που απειλούσαν με εισαγγελείς, έβριζαν τους μαθητές, τα έβαζαν με τους κομμουνιστές(!), έβγαζαν αφρούς και τραβολογούσαν το παιδί τους εάν τυχόν περνούσε από την κατάληψη. Βέβαια, μόνο γέλια και χλευασμό προκαλούσαν, από παιδιά και γονείς. Έτσι έφευγαν με την ουρά στα σκέλια κατεβάζοντας... καντήλια και κάνοντας τον σταυρό τους έξω από την εκκλησία.

Αυτούς τους κατά φαντασίαν χωροφύλακες μου θύμισε η υπουργός της Εκκλησίας, ανά περιστάσεις και της Παιδείας. Η Κεραμέως ως “πουλέν” του Σαμαρά επιλέγει την κλασική μέθοδο της πυγμής και της εκδίκησης των μαθητών που ζητούν τα αυτονόητα. Τους στοίβαξαν τον έναν πάνω στον άλλον στις τάξεις, χωρίς καθαριότητα, μάσκες, εκπαιδευτικούς. Τους συκοφάντησαν, τους παρουσίασαν ως συνωμοσιολόγους και αρνητές της μάσκας, ως υποκινούμενους -πρωτότυπο-, έστειλαν την αστυνομία, αγκάλιασαν τραμπούκους γονείς. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να τους ακούσει. Όπως είναι φυσικό, το κίνημα των καταλήψεων φούντωσε. Έτσι γίνεται με κάθε δίκαιο κίνημα της νεολαίας όταν απέναντί του βρίσκει μια ανάλγητη και αδιάλλακτη εξουσία.

Τρομοκρατημένοι, Μητσοτάκης και Κεραμέως, ανακοινώνουν υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων σαββατοκύριακα και αργίες. Έξι μήνες δεν φρόντισαν να στήσουν ένα σοβαρό σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία. Το κάνουν τώρα για να πουλήσουν τζάμπα μαγκιά στους μαθητές. Δεν έκαναν το παραμικρό για να προσλάβουν επιπλέον εκπαιδευτικούς και τώρα τους καλούν να διδάξουν σαββατοκύριακα και αργίες.

Η Νίκη Κεραμέως όχι απλώς καταργεί τον διάλογο αλλά βαθαίνει το ρήγμα και διευρύνει το μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς συσπειρώνονται, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των συλλογικών τους οργάνων. Ας ρωτήσει τους προκατόχους της πώς πήγε όταν αποφάσισαν να τα βάλουν με τους νέους και τις νέες. Ιδίως με μια γενιά που δεν έχει, στην κυριολεξία, τίποτα να χάσει. Γλυκά το λέω, μάλλον διάλεξε να ανοίξει λάθος πόλεμο.

Αυτονόητα δίπλα στους μαθητές. Ραντεβού σήμερα στις 12 στα Προπύλαια!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)