to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 29.09.2020

Πολιτική

ΕΣΥ: Την ανανέωση των συμβάσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Ο Τομέας Υγείας της ΚΟ της αξιωματική αντιπολίτευσης έχει επεξεργαστεί τροπολογία που θα καταθέσει σε προσεχές ν/σ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας


Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Ξανθού, τομεάρχη Υγείας, για τη μη ανανέωση συμβάσεων λοιπού  επικουρικού προσωπικού (29/9/2020):

"Είμαστε ήδη στο 2ο κύμα  της πανδημίας, η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί και οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού του δοκιμάζονται καθημερινά. Είναι απολύτως προφανές ότι σ’ αυτή τη φάση δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή «διαρροή» συμβασιούχων οποιασδήποτε μορφής  από τα νοσοκομεία και Κέντρα  Υγείας, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε καλύπτουν προσωρινά πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε νομοθετική ρύθμιση παράτασης μέχρι 31-12-2020 των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που έληγαν αυτήν την περίοδο, από την οποία όμως εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα κάποιες κατηγορίες συμβασιούχων όπως διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί συνεισφέρουν επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και η επικείμενη αποχώρηση-απόλυσή  τους, εκτός από το ότι συνιστά ανισότιμη μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων ειδικοτήτων, θα  δημιουργήσει και σημαντικά κενά στη στελέχωση πολλών δημόσιων δομών υγείας όλης της χώρας .

Είναι λοιπόν απολύτως επιβεβλημένη και δίκαιη η αντίστοιχη παράταση των συμβάσεων και σ’ αυτές τις κατηγορίες λοιπού επικουρικού προσωπικού. Ο Τομέας Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί τροπολογία που θα καταθέσει σε προσεχές ν/σ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας . 

Γενικότερα, οι αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθιστούν μονόδρομο την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν  στο ΕΣΥ  (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ)  τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, με ταυτόχρονη δρομολόγηση 15.000 μόνιμων προσλήψεων με ειδική μοριοδότηση προϋπηρεσίας των υπηρετούντων. 

Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή παρακαταθήκη από την πανδημία, «θωρακίζοντας» το ΕΣΥ με μόνιμο και σταθερό προσωπικό  και όχι με εργαζόμενους «μιας χρήσης»".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)