to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 28.09.2020

πηγή: documentonews.gr

Κοινωνία

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις μάσκες για τα σχολεία;

Όπως όλα δείχνουν, πέραν του ότι ευθύνες για τις μάσκες-σεντόνια δεν αναζητήθηκαν (τουλάχιστον ουδείς ενημέρωσε), δεν έχει ξεκινήσει η νέα παραγωγή μασκών με τις σωστές διαστάσεις για να δοθούν έγκαιρα στους μαθητές.


Φαίνεται πως το υπουργείο Υγείας εμμένει στις αρχικές διαστάσεις 10εκ επί 22 με διαφορά αυτή τη φορά αντί να λέει «τελική» (μορφή) λέει «αρχική». Δηλαδή οι διαστάσεις του υλικού (υφάσματος) πριν τις πιέτες.

Ο λόγος που επιμένει το υπουργείο Υγείας (όπως αναφέρεται) είναι πως δεν θέλει να παραδεχθεί το λάθος του.

Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να μετρήσει μια κοινή μάσκα προστασίας, όπως την αγοράζουμε στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.

Οι τελικές διαστάσεις της είναι 9 ½ εκατοστά επί 17εκατοστά.

Ως εκ τούτου, οι διάσταση 22 εκατοστά για το πλάτος δεν ενδείκνυται ούτε για τους ενήλικες πόσω μάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης που έψαξε το θέμα, φαίνεται πως η αρμόδια επιτροπή θέλοντας να δείξει ότι έχει δίκιο από την αρχή και δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα το λάθος που προέκυψε με τις «μάσκες αλεξίπτωτα», έδωσε ξανά τις ίδιες διαστάσεις- δηλαδή 10 επί 22- σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά οι διαστάσεις δεν είναι για το τελικό προϊόν, αλλά για το αρχικό. Δηλαδή για το ύφασμα που θα πάρουν οι παραγωγοί για να φτιάξουν τις μάσκες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην επιτροπή να τις αλλάξει γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν λάθος.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή των μασκών, αφού αναμένεται μια σωστή συνεννόηση από τους εμπλεκόμενους.

tags: μάσκες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)