to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 27.09.2020

Κοινωνία

Στην Τήλο λένε «όχι» στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία

Η Τήλος ανοίγει τα σχολεία της σε 11 προσφυγόπουλα- Κρατήστε μακριά τις φαστιστικές απόψεις από εμάς διαμηνύει μέσω twitter η δήμαρχος του νησιού απαντώντας σε ρατσιστικά σχόλια


Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Τήλου ανοίγει τα σχολεία του σε 11 προσφυγόπουλα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της ισότητας και της νέας αρχής με ηρεμία και ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η οργάνωση μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων "Κίνηση Απελάστες τον Ρατσισμό": «To 1ο σχολικό κουδούνι χτύπησε ξανά και στην Τήλο! Ο Manacib, 12 ετών και ο Serge, 10, δύο αδέρφια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που η φετινή σχολική χρονιά τους βρίσκει πίσω από τα θρανία ενός κανονικού σχολείου μετά από πολύ καιρό. Η οικογένειά τους, μαζί με πέντε ακόμα οικογένειες προσφύγων, έχει βρει στο όμορφο νησί της Τήλου τη δυνατότητα να κάνει μια νέα αρχή με ηρεμία και ασφάλεια. Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του νησιού έχουν καλωσορίσει τα παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας που μένουν εκεί στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA. Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή δύναμη και μια όμορφη χρονιά για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!»

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας και σχολιάζοντας αρνητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν έγραψε: «Και ξαφνικά πανικός στα σοσιαλ από αυτή την φωτογραφία... 11 προσφυγόπουλα στο σχολείο της Τήλου, σήμερα περιμένουμε την δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας για ρεπορτάζ, πολλά τα θετικά σχόλια, υπάρχουν κ οι διαφορετικές απόψεις, ε κρατήστε τες μακρυά από εμάς! Φασίστες!»

Με πληροφορίες από Αυγή

tags: Τήλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)