to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 26.09.2020

Οικονομία

Κ. Μάλαμα: Η προοπτική μιας ελληνικής και βαλκανικής Sillicon Valley στην Θεσσαλονίκη, ήταν μια ιδέα που είχαμε ήδη από το 2015

Η προοπτική μιας ελληνικής και βαλκανικής Sillicon Valley στην Θεσσαλονίκη, ήταν μια ιδέα που είχαμε ήδη από το 2015, όταν κι αναλάβαμε την διακυβέρνηση, μια ιδέα που σήμερα ωριμάζει, που φαίνεται να ξεπερνά μια σειρά από δυσκολίες και την οποία σαφώς και στηρίζουμε


Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτή Χαλκιδικής και Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. από το 2ο Balkan Forum

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να χαιρετήσω το δεύτερο Βαλκανικό Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι, σε συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών και που θέλουμε να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τα Βαλκάνια. Πιστεύουμε ότι ένα φόρουμ, όπου μπορούμε να συζητάμε για τις κοινές στρατηγικές της ανάπτυ​ξής είναι απαραίτητο και για την Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικά για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής μας.

Χαιρόμαστε που κι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει αυτό τον θεσμό, δείχνοντας ότι πιστεύει στο κοινό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, κάτι το οποίο δεν ήταν σαφές μέχρι πέρσι, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την στάση της στην νέα σελίδα που ανοίξαμε με την Βόρεια Μακεδονία. Δυστυχώς, όμως, στην επικαιρότητα υπάρχει και μία αντίφαση. Παρόλο που πιστεύει η σημερινή κυβέρνηση στην ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι δεν θα κυρώσει άμεσα την συμφωνία εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας μας με την Βόρεια Μακεδονία, για λόγους που σχετίζονται με εσωτερικές κομματικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε αυτές τις συμφωνίες, τις οποίες εμείς ως κυβέρνηση επεξεργαστήκαμε και θέλουμε την άμεση κύρωσή τους.

Η προοπτική μιας ελληνικής και βαλκανικής Sillicon Valley στην Θεσσαλονίκη, ήταν μια ιδέα που είχαμε ήδη από το 2015, όταν κι αναλάβαμε την διακυβέρνηση, μια ιδέα που σήμερα ωριμάζει, που φαίνεται να ξεπερνά μια σειρά από δυσκολίες και την οποία σαφώς και στηρίζουμε. Με την ιδιότητα του Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, - Π.Σ. επισημαίνω ότι αυτή την προσπάθεια δεσμευόμαστε κι εμείς να την προχωρήσουμε και θέλουμε η δημιουργία μίας ζώνης υψηλής καινοτομίας να έχει άμεσες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής μας, με την δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας, αλλά και με την στήριξη των παραγωγικών μας δυνατοτήτων και σε άλλους τομείς, όπως η αγροτική ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, η ενημέρωση, ο πολιτισμός. Θέλουμε, με άλλα λόγια, μία μεγάλη περιοχή συνεργασίας, οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας, όπου θα συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλα τα Βαλκάνια και στην οποία η καινοτομία που θα παράγεται θα επιστρέφει σε όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)