to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 25.09.2020

Διεθνή

Γαλλία: Δύο σοβαρά τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι κοντά στα γραφεία του Charlie Hebdo

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού. Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, υπο κράτηση άλλοι πέντε


Ο βασικός ύποπτος στην επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι, σήμερα, κοντά στα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo συνελήφθη και ένας δεύτερος ύποπτος βρίσκεται επίσης υπό κράτηση, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας για θέματα αντιτρομοκρατίας Ζαν Φρανσουά Ρικάρ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανέφερε από την πλευρά του ότι οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν ήταν δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν βγει για να κάνουν ένα τσιγάρο κοντά στο κτίριο κι ότι η ζωή τους δεν απειλείται.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού και ζήτησαν από τον κόσμο να την αποφεύγει.

Σύλληψη και δεύτερου υπόπτου

Και δεύτερος ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebo, μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Νωρίτερα υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Εκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

Υπό κράτηση άλλοι πέντε ύποπτοι

Οι πέντε ύποπτοι είναι ηλικίας από 24 έως 37 ετών. Σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της έρευνας σε ένα σπίτι που φέρεται ότι ανήκει στον βασικό ύποπτο της επίθεσης.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, είχαν συλληφθεί δύο νεαροί άνδρες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται ότι είναι ο βασικός ύποπτος.

Ο υπουργός Εσωτερικών  της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, δήλωσε ότι «προφανώς πρόκειται για μια ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)