to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 25.09.2020

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Μετά τις 158, η ΝΔ ας προσθέσει άλλη μία συγγνώμη και για το προσφυγικό (βίντεο)

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»


Στο OPEN και την εκπομπή  «Ώρα Ελλάδος» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη μίλησε ο Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στην προ ολίγων λεπτών παρέμβαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, μίλησε για ανακρίβειες εκ μέρους του Υπουργού. «Θα ήθελα να σταθώ σε δύο ανακριβή στοιχεία που χρησιμοποίησε ο κύριος Μηταράκης. Αυτό το παιχνίδι με τα νούμερα που κάνει ο Υπουργός είναι απαράδεκτο. Θέλω να σας πω συγκεκριμένα, πως το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε 14.906 αφίξεις. Το 2019 επί Νέας Δημοκρατίας, τότε που φτιάχνανε και δε φτιάχνανε το Υπουργείο Μετανάστευσης, είχαμε 27.000. Οι αφίξεις αυξήθηκαν, άλλο που με τον κορωνοϊό και τις εντάσεις στην Τουρκία φυσικά έπεσαν».

Για την ένταση στα Καμένα Βούρλα, και ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αποσυμφόρηση στην ενδοχώρα:

«Σε μας το λέτε αυτό; Στον Μηταράκη να τα πείτε αυτά, που ήταν στα κάγκελα με τη Νέα Δημοκρατία 4 ολόκληρα χρόνια. Η ΝΔ οφείλει να πει μια συγγνώμη όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για το προσφυγικό, γιατί ύψωναν τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τους δημάρχους που είναι σήμερα στα πράγματα, τη σημαία της μη αλληλεγγύης. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης για τη Λέσβο είχε πει “Δε θα γίνουν τα νησιά μας αποθήκη ψυχών”».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη συναίνεσή του στη δημιουργία κλειστών δομών : «Όχι, ξέρετε την άποψη μου και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση το αφήγημα που θέλει την Ελλάδα “ασπίδα της Ευρώπης” μας βρίσκει απέναντι, γιατί εδώ η χώρα θα είναι φυλακή, θα εγκλωβιστούν όχι 80, 180 και 200 χιλιάδες άνθρωποι».

Για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ και GUE/NGL με το σχέδιο Σχοινά: «Εμείς ζητάμε μετεγκατάσταση. Και δεν υπάρχει στο σχέδιο. Το Σύμφωνο δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη για μετεγκατάσταση. Μιλάνε για αλληλεγγύη, και εννοούν να μας δώσουν λεφτά να δημιουργήσουμε κλειστά κέντρα εδώ, για να μείνουν οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι εδώ, στην Ελλάδα. Εμείς δε το θέλουμε αυτό. Θέλουμε μετεγκατάσταση ισότιμη, αναλογική σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Αυτό το Σύμφωνο δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε», είπε κλείνοντας, ενώ τόνισε πως και οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι στηρίζουν την πρόταση της Αριστεράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)