to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάμπιες και ρακούν

Οι κάμπιες έφαγαν το γκαζόν του δημάρχου Αθηναίων στον Περίπατο με τις ζαρντινιέρες και τις μπογιές δυο εκατομμυρίων ευρώ που "βγήκε και δεν βγήκε"


Οι κάμπιες έφαγαν το γκαζόν του δημάρχου Αθηναίων στον Περίπατο με τις ζαρντινιέρες και τις μπογιές δυο εκατομμυρίων ευρώ που "βγήκε και δεν βγήκε". Θα μου πείτε, σιγά, πείραμα κάνει με την πόλη, στην οποία δεν κατοικεί, μέχρι την επόμενη αναβάθμισή του στη διαδοχή της δυναστείας.

Δεν ξέρουμε όμως τι συνέβη με τις ευθύνες του θείου του δημάρχου και πρωθυπουργού της χώρας. Θα ήταν πιο πειστικό, για παράδειγμα, να μας πουν ότι τα δρομολόγια του μετρό και των λεωφορείων τα έφαγε ένα ρακούν από αυτή την αστεία ιστορία περί "οργανωμένου σχεδίου βανδαλισμών".

Δεν φαίνεται τόσο αστείο, βέβαια, στους χιλιάδες ανθρώπους που χρησιμοποιούμε τα μέσα καθημερινά για να πάμε στη δουλειά μας, περιμένοντας 7 και 8 λεπτά στις αποβάθρες για να μπούμε σαν τις σαρδέλες στους συρμούς και στα οχήματα.

Άκουγα τον εκπρόσωπο της ΣΤΑΣΥ χθες στην ΕΡΤ να λέει πως δεν φτάνει το προσωπικό, πως υπάρχουν συχνές βλάβες στους συρμούς. Οι διάφοροι κυβερνητικοί που δεν έχουν μπει, κυριολεκτικά, ποτέ στη ζωή τους σε μέσα μαζικής μεταφοράς κουνούν το δάχτυλο και προκαλούν.

Και από κοντά, φυσικά, η λίστα Πέτσα, να σιγοντάρει τα περί ανεύθυνων πολιτών που -σα δε ντρέπονται!- μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι έκαναν οι άριστοι από τον Μάρτιο; Δεν είχαν προβλέψει ότι θα χρειαστεί να πυκνώσουν τα δρομολόγια ώστε να αραιώσει ο κόσμος και να μετακινείται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια; Γιατί δεν προσέλαβαν ούτε μισό εργαζόμενο; Γιατί δεν ενίσχυσαν τα οχήματα και τους συρμούς;

Αν πουλούσε ο Μακρόν κανένα βαγόνι, μπορεί και να είχαμε περισσότερα σήμερα.

Και με τα νοσοκομεία; Κι εκεί έφαγε τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ο δάκος και η μουχρίτσα. Γι’ αυτό σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν βλέποντας το σύστημα να φτάνει με ραγδαίους ρυθμούς στα όριά του.

Και με τα σχολεία; Ακρίδα θα ρήμαξε τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη δημιουργία αιθουσών για 15 παιδιά. Θα είχαν να ασχοληθούν με τους ψεκασμούς, φαίνεται, και γι' αυτό δεν έκαναν τίποτα απολύτως ώστε να δημιουργήσουν ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης, κανονικό και όχι σκόιλ ελικικού.

Αλλά δεν τρέχει κάστανο. Είχε δώσει ο Μαγιορκίνης τα επιστημονικά του σχεδιαγράμματα, σύμφωνα με τα οποία 25 παιδιά το ένα πάνω στο άλλο είναι καλύτερα από 15 με αποστάσεις. Είχε να ασχοληθεί μάλλον και με τα τεστ που ανατέθηκαν στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο με το οποίο συνεργαζόταν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το σίγουρο είναι ότι η υπέρκοψη κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι φίλοι τους εκμεταλλεύτηκαν τους έξι μήνες για να φάνε ό,τι τρώγεται με αφορμή την αναμπουμπούλα της πανδημίας και την κρίση. Το πάρτι όμως τώρα τελειώνει και ξεκινάνε οι ευθύνες. Πολιτικές, ηθικές, υγειονομικές. Και θα είναι βαριές.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)