to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 24.09.2020

Κοινωνία

Καταγγελία για προσβλητικό διαχωρισμό των εργαζόμενων στο «Υγεία»

Επιλεκτικές αυξήσεις σε ορισμένους εργαζόμενους και όχι σε όλους δίνει η διοίκηση του ιδιωτικού διαγνωστικού και θεραπευτικού κέντρου «Υγεία»


Όπως καταγγέλλει το σωματείο «Ιπποκράτης», η πολιτική που επέλεξε η Διοίκηση του «ΥΓΕΙΑ», δίνοντας επιλεκτικές αυξήσεις σε ορισμένους εργαζόμενους και όχι σε όλους όπως όφειλε, αποτελεί ιστορικό πισωγύρισμα στην πορεία του νοσοκομείου.

«Επίσης φοβερό και προσβλητικό ολίσθημα», σύμφωνα με το σωματείο, «αποτελεί και ο ακατανόητος διαχωρισμός στις αυξήσεις ανάμεσα στους ίδιους τους νέους νοσηλευτές. Έτσι σε άλλους δόθηκαν 250 ευρώ, σε άλλους 300, σε άλλους 400 και βέβαια το προσβλητικό σε σχέση με τα παραπάνω ποσό των 100 ευρώ, δόθηκε στη μεγαλύτερη κατηγορία των νέων νοσηλευτών».

Την ίδια ώρα, όλοι οι υπόλοιποι παλιοί νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και νέας ή παλιάς σύμβασης «έχουν λαμβάνειν» μηδέν!

Και όλα αυτά, παρότι η εργοδοσία είχε δεσμευτεί ότι οι αυξήσεις θα επεκταθούν και προς όλους τους χαμηλόμισθους του νοσηλευτικού προσωπικού, ως κίνητρο παραμονής στο ΥΓΕΙΑ, καθώς είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το σωματείο, ένα μεγάλο κύμα φυγής νοσηλευτών τους τελευταίους μήνες λόγω των κακών εργασιακών συνθηκών. 

«Οι διαχωρισμοί αυτοί μας οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο διχόνοιας και αδικίας που συντρίβει την επαγγελματική συνοχή και ναρκοθετεί το εργασιακό κλίμα», υπογραμμίζει το σωματείο ζητώντας από την Διοίκηση του «ΥΓΕΙΑ» να επανορθώσει, «γιατί με ταπεινωμένους και αδικημένους εργαζόμενους, το Διαμάντι μπορεί να γίνει θρύψαλα και να οδηγηθούμε σε έναν κατήφορο δίχως τέλος».

Ζητάει δηλαδή το αυτονόητο:  να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο κύμα αυξήσεων για το υπόλοιπο προσωπικό του Υγεία, τόσο στους χαμηλόμισθους, όσο και στο παλιό προσωπικό που χρόνια τώρα, ακατάπαυστα και εξαντλητικά στηρίζει το νοσηλευτικό κέντρο κρατώντας το στην πρώτη γραμμή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)