to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:27 | 24.09.2020

πηγή: inotos

Κοινωνία

Δεύτερος εκπαιδευτικός με κορωνοϊό σε σχολείο του Ηρακλείου

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό εντοπίστηκε χθες Τετάρτη στο Ηράκλειο, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.


Μάλιστα αργά το βράδυ ανακοινώθηκε οτι σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για αναπληρωτή εκπαιδευτικό, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο και τις προηγούμενες μέρες κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα στο δημοτικό σχολείο της Τυλίσου.

Ο εκπαιδευτικός, με βάση τις πληροφορίες του inotos.gr, δεν ήρθε καθόλου σε επαφή με παιδιά, καθώς σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε στο σχολείο, όπου παρέμεινε μόνο για λίγες ώρες. Ενημέρωσε μάλιστα ο ίδιος τους συναδέλφους του ότι με δική του πρωτοβουλία είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του και εξαιτίας του γεγονότος ότι το προηγούμενο διάστημα είχε κινηθεί σε τουριστική περιοχή του νομού, όπου καταγράφηκαν αυξημένα κρούσματα.

Μετά την αποχώρησή του από το σχολείο ενημερώθηκε ο ίδιος, από το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο είχε απευθυνθεί, ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως ειδοποίησε τη διεύθυνση του σχολείου, οπότε σήμανε συναγερμός.

Οι δάσκαλοι του σχολείου ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια διεύθυνσης εκπαίδευσης και τις υγειονομικές αρχές, ζητώντας οδηγίες. Όπως διαβεβαίωσαν, κατά την παρουσία του συναδέλφου τους στους χώρους του σχολείου τηρήθηκαν ευλαβικά τα προβλεπόμενα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλοι, δάσκαλοι και μαθητές, φορούσαν μάσκες. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κρίθηκε αναγκαίο να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου. Αποφασίστηκε ωστόσο να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του Ηρακλείου. Άλλη μία δασκάλα, του 2ου Δημοτικού Βουτών, διαγνώστηκε θετική στον ιό, την παραμονή του αγιασμού, και έπειτα από κινητοποίηση των γονέων το σχολείο τέθηκε (και παραμένει) σε αναστολή λειτουργίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)