to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 24.09.2020

Πολιτισμός

Στο δρόμο ξανά οι καλλιτέχνες διεκδικώντας τα αυτονόητα - Προκλητική δήλωση Μενδώνη περί «μαύρης εργασίας»

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση- απάντηση στις απαξιωτικές δηλώσεις Μενδώνη. Υποσχέσεις για ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο μητρώο - Την ενόχλησή τους για τη νέα επίθεση που δέχθηκαν από τη Λίνα Μενδώνη εκφράζουν οι καλλιτέχνες - Στο πλευρό των καλλιτεχνών η Σία Αναγνωστοπούλου


λοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννας Στρατινάκη, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ενταχθεί το σύνολο των εργαζομένων στο μητρώο που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας ώστε να επιδοτηθούν όλοι.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με την Γ.Γ Εργασίας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Κοντά στους καλλιτέχνες βρέθηκε η Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ , Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία με ανακοίνωσή της νωρίτερα είχε επιτεθεί στη Λίνα Μενδώνη, επισημαίνοντας ότι «αυτοκαταργείται ως θεσμικός εγγυητής του Πολιτισμού αυτής της χώρας».

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

«Είμαστε μαζί και δυνατοί, της Τέχνης οι εργαζόμενοι υψώνουνε φωνή», «Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό, θεό έχει το κέρδος την τέχνη μας εχθρό» και   «θυσίες θέλει η τέχνη μα θέλει και φαί της τέχνης οι εργάτες παλεύουμε με μαζί» μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΟΡΕΙΑ

(βίντεο-φωτογραφίες: Αυγή)

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος:

Μετά την επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών, έξω από το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη Δευτέρα, ορίστηκε ραντεβού με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου για την επόμενη μέρα, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού που βρέθηκε στο Υπουργείο.

Έκτοτε το Υπουργείο αρνείται να ορίσει νέο ραντεβού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πρωτοβάθμιων σωματείων ΠΜΣ και ΣΕΗ και την επικουρική παρέμβαση της ΠΟΘΑ. Η ολιγωρία του Υπουργείου δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο.

Ο κλάδος του Πολιτισμού είναι πλέον στην εντατική.

Στηρίζουμε την νέα παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 24/9 στις 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

«Τα παίρνουν μαύρα» οι καλλιτέχνες, είπε εντός Βουλής η Λίνα Μενδώνη

Μιλώντας στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες αφού, όπως είπε, πολλοί από αυτούς κινούνται στο χώρο της «μαύρης οικονομίας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)