to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 23.09.2020

Πολιτισμός

UNITY: 160 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η ομάδα UNITY δημιούργησε μια μουσική συλλογή αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή 160 εγχώριων καλλιτεχνών, για να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της Μόριας.


Σε μια πολύ σημαντική κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης προχώρησε η ομάδα UNITY, για να βοηθήσει έμπρακτα τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο, μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη το ΚΥΤ στη Μόρια, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από μερικές μέρες.

Η ομάδα δημιούργησε μια μουσική συλλογή με τη συμμετοχή 160 εγχώριων καλλιτεχνών και τίθεται προς πώληση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα bandcamp, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την αγορά αγαθών για τους πρόσφυγες.

Η συλλογή, που ονομάζεται "Unity vol. 1", πωλείται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ και, παράλληλα, διατίθενται και άλλα αντικείμενα προς πώληση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς.

Στη συλλογή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: 1000mods, 12ος Πίθηκος, Afformance, Bazooka, Chain Cult, Empty Frame, Godsleep, Honeybadger, Jack Heart & The Love Ghosts, Mani Deum, MC Yinka, Monovine, Mr. Highway Band, Nalyssa Green, Nightstalker, Planet of Zeus, Puta Volcano, Rotting Christ, Sigmataf, The Big Nose Attack, the Dark Rags, The Last Drive, The Noise Figures, Yovel, Βέβηλος, εισβολέας, Λεξ, Καταχνιά, Δημήτρης Μυστακίδης, Ταφ Λάθος, Τζαμάλ, Υπόγεια Ρεύματα.

Η ανακοίνωση που συνοδεύει τη μουσική συλλογή αλληλεγγύης αναφέρει:

"Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα που το "Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης" της Μόριας τυλίχθηκε στις φλόγες. 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική.

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάρριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.

We stand united"

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)