to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 20.09.2020

Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Στην Ελλάδα που θέλουμε, δεν περισσεύει κανείς (βίντεο)

«Στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη συνολικά, πρέπει να φροντίσουμε το όποιο χτύπημα επήλθε στις οικονομίες μας και στις κοινωνίες μας, να μην μετατραπεί σε χτύπημα όσων έχουν φέρει την Ευρώπη και τις χώρες της στην κορυφή του κόσμου: το σεβασμό στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στο θεσμικό πλαίσιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία»


Η δήλωση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη σε ειδικό αφιέρωμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του KontraChannel, με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, για την αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού:

«Η φετινή χρονιά είναι σίγουρα η πιο δύσκολη που έχουμε ζήσει όλοι μας. Στην Ελλάδα, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί προσπαθούμε ακόμα να ισορροπήσουμε από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και την ελληνική παρολίγον χρεοκοπία.

Στην περίπτωση της πανδημίας, όμως, η Ευρώπη έδειξε να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Κινήθηκε αποφασιστικά, φτάνοντας ακόμα και σε αυτό που ήταν αδιανόητο το 2010, ή πριν από έξι μήνες, στον κεντρικό δανεισμό, στην ανάληψη ευρωπαϊκού χρέους, με τη μορφή ευρωομολόγου για τη στήριξη όλης της Ένωσης κεντρικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρέπει λοιπόν, να βρούμε το κουράγιο να μείνουμε όρθιοι και να δούμε πώς θα μας βρει ισχυρότερους το τέλος της πανδημίας, πώς θα έχουμε μία κοινωνία πιο ανθεκτική.

Στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη συνολικά, πρέπει να φροντίσουμε το όποιο χτύπημα επήλθε στις οικονομίες μας και στις κοινωνίες μας, να μην μετατραπεί σε χτύπημα όσων έχουν φέρει την Ευρώπη και τις χώρες της στην κορυφή του κόσμου: το σεβασμό στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στο θεσμικό πλαίσιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία.

Και αυτές είναι οι αρχές και αξίες που σήμερα νοηματοδοτούνται μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο ενσωματώνονται για να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον με μικρότερη ανισότητα, περισσότερη ανθρωπιά, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Γιατί στην Ελλάδα που θέλουμε, δεν περισσεύει κανένας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)