to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 01.07.2013

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Οι συνένοχοι για τα χάλια μας εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ. Παπαδάκης)


Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου που παράγει ύφεση, ανεργία, λουκέτα, ανισότητες και που ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των ασθενέστερων, τόσο το καλύτερο. Εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πιο αδύναμη και γι’ αυτό θα αποδειχθεί εύθραυστη και βραχύβια, από τη στιγμή μάλιστα που θα έρθει ο λογαριασμός των νέων μέτρων. Ο κ. Σόιμπλε που έρχεται στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, φέρνει μαζί του προτάσεις για νέο Μνημόνιο, θέλοντας να προλάβει την Τρόικα για να δώσει πάλι η Γερμανία τη γραμμή.

Οι συνένοχοι για τα χάλια μας εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες

Έχουμε δύο κόμματα τα οποία, αφού κυβέρνησαν για 40 χρόνια και προκάλεσαν όλο αυτό το «μπάχαλο» και την οδύνη αλληλοκατηγορούμενα για την καταστροφή του τόπου, σήμερα συμπράττουν σε μια καταστροφική πολιτική. Οι συνένοχοι δηλαδή για τα χάλια μας εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες. Προσπαθούν να ανακαλύψουν διαφορές και να φανατίσουν τον κόσμο, κι επειδή τώρα είναι «τακίμια», ανατρέχουν στο παρελθόν. Έτσι όπως πάνε, θα φτάσουν ακόμη και στον Θ.Κολοκοτρώνη και την ιστορική του αποτίμηση.

Ο καυγάς των συνενόχων γίνεται για να κρύψουν τα μέτρα που έρχονται

Η αποτίμηση, για μας, προσωπικοτήτων όπως ο Ανδρ.Παπανδρέου και ο Κων/νος Καραμανλής είναι πλέον θέμα της ιστορίας, προφανώς έχουν συν και πλην, αλλά από κει και πέρα υπάρχουν δύο παρατηρήσεις: Το μεν ΠΑΣΟΚ ενοχλείται όταν κάποιος με χουντο-δεξιά διαδρομή τα «χώνει» στον Ανδ.Παπανδρέου αλλά συγκυβερνά με άνεση με μία παράταξη που είναι γεμάτη ακροδεξιούς. Ο δε κ. Βορίδης του 2013, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας κάνει μια αποτίμηση για τις ευθύνες του χουντο-Παπαδόπουλου, για τον οποίο δεν ακούμε να μας μιλά. Θυμίζουμε ότι ο Παπαδόπουλος είχε διορίσει τον κ. Βορίδη, από την φυλακή, διάδοχο του Ν.Μιχαλολιάκου -σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Πέραν τούτου πάντως, ο καυγάς των συνενόχων έχει και μια άλλη σκοπιμότητα: να κρύψουν τα μέτρα που έρχονται και που τα έχουν συναποφασίσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)