to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 18.09.2020

Κοινωνία

«Διασφαλίστε το μέλλον των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης» ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη και θέμα της το μέλλον των ΚΔΑΠ και τη θεσμική και νομοθετική διασφάλιση των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ.


Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-       Τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠμεΑ εδώ και 24 χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μέσω υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας.

-       Η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει την παραπάνω δράση, αποκλείοντας περί τα 65.000 παιδιά, που πληρούσαν όλα τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Η παραπάνω επιλογή έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή του οικογενειακού προϋπολογισμού.

-        η κατακόρυφη μείωση της πληρότητας σε δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, που συνοδεύεται από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων voucher από τους Δήμους, οδηγεί σε εκατοντάδες απολύσεις έμπειρου και εξειδικευμένου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

-       Ήδη αρκετοί Δήμοι, αντιλαμβανόμενοι το κενό χρηματοδότησης που προέκυψε, βιάστηκαν πέρα από τις απολύσεις, να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις ωρών των εργαζομένων κατά την ανανέωση των συμβάσεων τους. Ενέργειες που θα πρέπει άμεσα να ανακληθούν έπειτα από την  έκτακτη χρηματοδότηση των 10.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και των δηλώσεων του ίδιου του Υπουργού περί μη απολύσεως κανενός εργαζομένου.

Ερωτώνται ου Υπουργοί:

1.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες (πέραν της έκτακτης χρηματοδότησης που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών) θα προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

2.     Εάν προτίθενται να διασφαλίσουν νομοθετικά και θεσμικά το σύνολο των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ με στόχο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος;

3.    Εάν προτίθενται να προκηρύξουν μόνιμες θέσεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, δίνοντας τέλος στην «ομηρεία» εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων, που επί πολλά έτη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Δήμους;

4.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ΚΔΑΠ;

tags: ΚΔΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)