to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επικίνδυνο μπουλούκι

Είναι τόσο ανίκανοι; Όχι μόνο. Έχουν στρατηγικό στόχο να κάνουν την κρίση ευκαιρία


Οι μάσκες της δήθεν αριστείας πέφτουν κάθε μέρα. Σε όλους τους τομείς, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδεικνύεται σε ένα ιδεοληπτικό, ασυντόνιστο, ψευδόμενο μπουλούκι που απολογείται και δίνει όρκους πίστης δημοσίως σε εκδότες και επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση δεν φταίει για τον κορωνοϊό. Ούτε ο πιο “αντι-Ν.Δ.” δεν θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο. Φέρει όμως ακέραια και απόλυτα την ευθύνη γι' αυτό που έρχεται. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι τρομακτικές ενόψει του χειμώνα που έρχεται. Ήδη, με σχεδόν 300 κρούσματα καθημερινά, το σύστημα Υγείας χτυπάει καμπανάκι. Στην Αττική αγγίζουμε ήδη τα όρια αντοχής στις ΜΕΘ. Όσα ψέματα κι αν πουν ο πρωθυπουργός, ο Κικίλιας, ο Κοντοζαμάνης και η λίστα Πέτσα, η πραγματικότητα έρχεται με δραματικό τρόπο να τα γκρεμίσει.

Είναι ενδεικτικοί οι αριθμοί που αποκάλυψε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Δ. Βαρνάβας: Αν από τις 930 που δίνει ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, αφαιρεθούν οι 200 του ιδιωτικού τομέα, ουσιαστικά είμαστε στις 730. Αν αφαιρεθούν και διάφορες κλίνες σε ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), το μόνο που έχει γίνει πραγματικά είναι περίπου 100-120 κλίνες, από την άνοιξη ώς τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά θα κληθεί να απολογηθεί. Στους γιατρούς που θα βρεθούν στη θέση να αποφασίζουν ποιος θα μπει ή δεν θα μπει σε ΜΕΘ. Στους πολίτες που κλείστηκαν στα σπίτια τους, που έζησαν με τα επιδόματα της πλάκας, που έχασαν τη δουλειά τους για να δουν όλες τις θυσίες τους να καταρρέουν. Στους επαγγελματίες που καταστράφηκαν.

Όλα αυτά για να μπορεί η κυβέρνηση και τα συμβαλλόμενα στο Μαξίμου μέσα ενημέρωσης να καμαρώνουν ως οι καλύτεροι στη διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη.

Στα σχολεία, το επιτελικό κράτος θυμίζει για άλλη μια φορά τσίρκο. Μετά το ανέκδοτο με τις μάσκες-γίγας, για το οποίο ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιοι έχουν την ευθύνη, οι πρώτες ημέρες λειτουργίας επιβεβαιώνουν όλη την κριτική. Το ένα σχολείο κλείνει μετά το άλλο με κρούσματα σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Και ακόμα δεν συμπληρώθηκε εβδομάδα. Όπως στην Υγεία, έτσι και στα σχολεία, Μητσοτάκης και Κεραμέως δεν έκαναν απολύτως τίποτα για μια ασφαλή -στα όρια του δυνατού- έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τάξεις με 25-27 μαθητές στοιβαγμένους, έλλειψη σε καθαρίστριες, μάσκες-σώβρακα και παγουρίνα-σφηνάκια.

Στην οικονομία, σύμφωνα με τα μετριοπαθή σενάρια, το 2020 θα κλείσει με ύφεση πάνω από 10%. Με επιδείνωση της πανδημίας, νέα μέτρα περιορισμού, περαιτέρω πτώση της αγοράς.

Είναι τόσο ανίκανοι; Όχι μόνο. Έχουν στρατηγικό στόχο να κάνουν την κρίση ευκαιρία. Να γίνει η πανδημία που σαρώνει την οικονομία το όχημα για μια αναδιάρθρωση που δεν ήταν εφικτή ούτε με τα Μνημόνια. Σε βάρος της εργασίας, του δημόσιου συστήματος Υγείας και Παιδείας, του κοινωνικού κράτους. Δεν είναι μόνο ανίκανοι και πολιτικοί απατεώνες. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)