to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:15 | 17.09.2020

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Ο αθλητισμός χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση και όχι το να έρθει στα κομματικά μέτρα της ΝΔ

Τοποθέτηση της βουλεύτριας Ραλλίας Χρηστίδου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του αθλητισμού.


Στη σημερινή της ομιλία στην Ολομέλεια αναφορικά με το νομοσχέδιο «αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες του αθλητισμού –ερασιτεχνικού και επαγγελματικού- ανάγκες τις οποίες δεν αντιμετωπίζει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Αντιθέτως, σαν να λειτουργεί σε κενό, η κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει κάθετα τα θέματα αρχαιρεσιών και αυτοδιοίκησης δημιουργώντας κλειστά κλαμπ, με άνωθεν έλεγχο. Έτσι, η ποσόστωση φύλου στα ΔΣ αποτελεί αλλοίωση, κατά τον υπουργό, του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά η ενισχυμένη αναλογική που θεσπίζει - όπου οργανωμένες ομάδες με το 40% των ψήφων να έχουν το 76% των θέσεων στο ΔΣ-  δεν είναι.

Στην ίδια λογική, η γενναία χρονική παράταση που δίνεται με το εν λόγω νομοσχέδιο στην ανεμπόδιστη ενασχόληση με τα διοικητικά επαγγελματικών αθλητικών σωματείων, μετόχων που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα τελεσίδικα και έως αυτή η καταδίκη να γίνει αμετάκλητη (δλδ από τον Άρειο Πάγο). Ενώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχει αυτή η αλλαγή.

Στην ίδια λογική, η ανάθεση της χορήγησης ισοτιμιών στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή στην Επιτροπή μέλους ΔΕΠ. Η ένταξη των σχολών προπονητών στο ίδιο Εθνικό Κέντρο και όχι στα ΑΕΙ Φυσικής Αγωγής που διαθέτουν και το προσωπικό, τη γνώση και την υλικοτεχνική υποδομή για να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο μέσω των κέντρων δια βίου μάθησης εντός των πανεπιστημίων, όπως προέβλεπε η νομοθετική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική της κυβερνητικής πρόθεσης να επενδύσει σε «μπίζνες» με άλλη μια κρατική πιστοποίηση προς διαχείριση και πώληση.

Το βίντεο της τοποθέτησης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)