to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 17.09.2020

Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση Ν. Ηγουμενίδη: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό επισημαίνει με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Ηγουμενίδης.


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑ Ηρακλείου) έχει άμεση ανάγκη να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 136 εργαζόμενους οι 21 βρίσκονται ήδη σε καθεστώς συνταξιοδότησης -  σε μια περίοδο που κρίσιμα έργα στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Εγγράφως και χωρίς αποτέλεσμα η Επιχείρηση έχει επανειλημμένως ζητήσει από το Υπουργείο να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της ίδιας της ΔΕΥΑΗ, τα χρήματα που διατίθενται για τους 21 υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης και εξακολουθούν να εργάζονται δυνητικά μπορούν να καλύψουν τους μισθούς 35-40 νέων εργαζομένων βάσει του νέου μισθολογίου.

Επειδή η σημερινή Κυβέρνηση εμφανίστηκε πρόσφατα με μια πρωτοφανή λαθροχειρία να «οικειοποιείται» και το έργο του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, αν και έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένους πόρους από το 2017, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει καμία μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση της ΔΕΥΑΗ ως θα όφειλε.

Επειδή αντί της πρακτικής να αφήνεται η ΔΕΥΑΗ από τη σημερινή Κυβέρνηση στην τύχη της, είναι κομβικής σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε η ΔΕΥΑ Ηρακλείου να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)