to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 16.09.2020

Κοινωνία

«Ο Παύλος ζει, ισόβια στους ναζί»: Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Κερατσίνι την Παρασκευή 18/9

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Η 18η Σεπτέμβρη του 2013, είναι μια ημερομηνία σταθμός για την ελληνική νεολαία, μια νεολαία που βλέπει την κυβέρνηση να την βυθίζει στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια, να της στερεί κάθε τι δημόσιο, από την εκπαίδευση μέχρι και τις πλατείες και να την τρομοκρατεί με την πανταχού παρούσα αστυνομική καταστολή.

Αυτά τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή της στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17.30, στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι. Και συνεχίζει ως εξής:

«Φέτος, κλείνουν επτά χρόνια από τη νύχτα που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, κατόπιν εντολής του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού. Επτά χρόνια από τη μέρα που το μίσος του φασισμού έβαλε τέλος στη ζωή του αντιφασίστα Παύλου, λόγω της μαχητικής στάσης του απέναντι στον φασισμό και τους νεοναζί, την οποία εξέφραζε μέσα από τη μουσική και τον στίχο του.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει την ανάγκη για ένα πλατύ και μαζικό αντιφασιστικό κίνημα

Ο Παύλος Φύσσας έγινε το σύμβολο της γενιάς μας. Όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί στο πρόσωπό του και στη δολοφονία του, συμπυκνώθηκαν όλα όσα χωρίζουν το δικό μας κόσμο, τον κόσμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης απ' τον κόσμο του φόβου και του μίσους σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι απελευθερωτικό και χειραφετητικό.

Για εμάς, ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου και καμία ελπίδα δεν έχουμε στο ότι μπορεί να παταχθεί μονάχα με θεσμικά μέσα. Άλλωστε είναι το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα που επέβαλε τις διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τα όρια των νεοναζί, τα βάζει ο αγώνας, και το αντιφασιστικό κίνημα, ιδιαίτερα φέτος που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την απόφαση της δικαιοσύνης για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητα και τη δράση του, ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους.

Και φέτος, κρατάμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του, στις 17.30, στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει την ανάγκη για ένα πλατύ και μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.

Ποτέ ξανά Φασισμός».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)