to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανεκδιήγητος ο Τραμπ, χλευάζει τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στις πυρκαγιές

Η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ φλέγεται και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Καλιφόρνια θεώρησε ότι θα τους καθησυχάσει λέγοντας πως «θα αρχίσει να δροσίζει», αμφισβητώντας για άλλη μια φορά την κλιματική αλλαγή και τις δραματικές επιπτώσεις της.


Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν κάψει σχεδόν 5 εκατομμύρια στρέμματα γης και έχουν κοστίσει τις ζωές τουλάχιστον 36 ανθρώπων από τις αρχές Αυγούστου. Την ίδια ώρα ο κυκλώνας Σάλι απειλεί την Αλαμπάμα και άλλες περιοχές του αμερικανικού νότου.

Κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Ακτή ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι για την κατάσταση ευθύνεται η κακή διαχείριση των δασών, σε συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Καλιφόρνιας.

«Είχαμε "εκρήξεις" θερμοκρασίας αυτό το καλοκαίρι. ... Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να αναγνωρίσουμε πραγματικά την κλιματική αλλαγή και τι σημαίνει για τα δάση μας και να συνεργαστούμε πραγματικά με αυτήν την επιστήμη», δήλωσε ο Γουέιντ Κρόφουτ, υπουργός φυσικών πόρων της Καλιφόρνιας.  «Αυτή η επιστήμη θα είναι βασική, διότι αν την αγνοήσουμε και βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο πιστεύοντας ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση της βλάστησης, δεν πρόκειται να κατορθώσουμε να προστατεύσουμε τους Καλιφορνέζους», πρόσθεσε.

«Θα αρχίσει να δροσίζει. Απλά θα το δείτε» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εύχομαι η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας» αντέτεινε ο Καλιφορνέζος αξιωματούχος για να του απαντήσει ο Τραμπ: «Δεν πιστεύω ότι η επιστήμη γνωρίζει πράγματι».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η κλιματική αλλαγή ήταν παράγοντας για τις μαζικές πυρκαγιές ο Τραμπ απάντησε: «πιστεύω ότι αυτό είναι περισσότερο θέμα διαχείρισης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι άλλες χώρες δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν του ίδιου μεγέθους δασικές πυρκαγιές, παρά τις μεγάλες καταστροφές στην Αυστραλία και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου τα τελευταία χρόνια που οι ειδικοί απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή.

«Δεν έχουν τέτοια προβλήματα», είπε. «Έχουν πολύ εύφλεκτα δέντρα, αλλά δεν έχουν τέτοια προβλήματα», συνέχισε και προσπάθησε να στρέψει αλλού το επίκεντρο ρωτώντας αν θα κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία.

Χθες, Δευτέρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε τον Τραμπ «κλιματικό εμπρηστή» και σχολίασε πως άλλα τέσσερα χρόνια του αντιπάλου του στον Λευκό Οίκο και θα δούμε μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής στις φλόγες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)