to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 14.09.2020

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους»

Ερώτηση 40 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: «Έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Αθήνας Χριστόφορου Βερναρδάκη και θέμα της τους επιβεβλημένους ελέγχους από το ΣΕΠΕ για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους.

Οι βουλευτές της Αξωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν:

-       μια παραγωγική μονάδα στα Γιαννιτσά αποτελεί εδώ και ημέρες εστία υπερμετάδοσης και μαζικής διασποράς του κορωνοϊού σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

-        τα ελλιπή μέτρα ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά σώματα επέτρεψαν την ιλιγγιώδη αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα να νοσούν 114 άτομα από τον ίδιο εργασιακό χώρο.

-       η κατάργηση της αυτονομίας του ΣΕΠΕ τον Ιούλιο του 2019, η υποβάθμισή του και η υπαγωγή του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας αιτιολογήθηκε ως μέτρο ενίσχυσης του Σώματος.

Ρωτούν, λοιπόν, τον Υπουργό:

1.    Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διαφύλαξη και προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους;

2.    Ποιο είναι το πρόγραμμα ελέγχων που πραγματοποιεί το Σώμα για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι εργοδότες κατά το διάστημα της πανδημίας; Σε τι συχνότητα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις, πόσα άτομα απαρτίζουν τα συνεργεία που τους διενεργούν και ποια είναι η ακολουθούμενη διαδικασία;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)