to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 11.09.2020

Πολιτισμός

Συμμετοχή της Ανοιχτής Πόλης στον διάλογο των κατοίκων για την Οικία Λέλας Καραγιάννη

«Να σεβαστούμε την ιστορική μνήμη της πόλης», ήταν μήνυμα που εξέπεμψε ο διάλογος των κατοίκων, στον οποίον έλαβαν επίσης μέρος η Ανοιχτή Πόλη, με τον Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, χτες 10/9 έξω από την οικία Λέλας Καραγιάννη


Η Ανοιχτή Πόλη, με τον Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της, ήταν χτες 10/9 έξω από την οικία Λέλας Καραγιάννη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κίνησης Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας για συγκέντρωση/συζήτηση σχετικά με την αυθαίρετη παραχώρηση του διατηρητέου κτιρίου στην Εκκλησία από τη Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη. Μαζί με την Κίνηση Κατοίκων, η Κίνηση Πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής Ε.ΠΟΙ.ΖΩ., η Ένωση Γονέων 6ης ΔΚ, το “Πρότζεκτ Βικτώρια”, η κίνηση “Επιμένουμε Πατησίων”, το Στέκι Εργαζομένων Πατησίων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία περιφρόνησε τις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου και αγνόησε τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από τους κατοίκους και τους φορείς τους για τη χρήση του ιστορικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει την προσφυγή των κατοίκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα συνδράμει με τις δυνάμεις της το συντονισμό των ενεργειών των κατοίκων, ώστε να πετύχουμε την ανάκληση της αυθαίρετης πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια πρέπει να πάψουν να είναι διακοσμητικά. Για την Ανοιχτή Πόλη, η ουσιαστική αναβάθμισή τους αποτελεί ουσιώδες δημοκρατικό ζητούμενο και όχι προεκλογική ρητορική. Η φωνή των κατοίκων δεν μπορεί να περιφρονείται. Η παραχώρηση χώρου στην Εκκλησία – σε έναν οργανισμό δηλαδή με μεγάλη περιουσία και με ακίνητα που αφήνονται να ρημάζουν, όπως εκείνο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη – θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν εξοργιστική. Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, μέχρι οι προτάσεις τους για τη χρήση της οικίας Λέλας Καραγιάννη να ακουστούν και να τεθούν, με το συντονισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου, σε ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)