to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 11.09.2020

Πολιτική

Το νέο ακροδεξιό κρεσέντο Άδωνι για τη Μόρια και η απάντηση του Αλ. Νικολαΐδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης συλλήβδην «τσουβάλιασε» 12,500 ανθρώπους ως εμπρηστές, χωρίς να περιμένει ούτε πόρισμα της πυροσβεστικής, χωρίς στοιχεία προτάσσοντας την συλλογική τιμωρία, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προφανώς μπερδεύει την έννοια «σπίτι» με τα κοντέινερ και τις σκηνές στις οποίες μένουν χιλιάδες κατατρεγμένοι από πολέμους, πείνα και φτώχεια πρόσφυγες και μετανάστες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ρήση του στον ΣΚΑΪ ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούργια».

Έσπευσε δε να δηλώει ότι… στεναχωριέται για τους πρόσφυγες κι ας είναι εδώ και χρόνια, γνωστές οι απόψεις του για αυτούς. «Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους»!Ενώ διόλου πιστευτός δεν μπορεί να γίνει όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές».

Συλλήβδην «τσουβάλιασε» 12,500 ανθρώπους ως εμπρηστές, χωρίς να περιμένει ούτε πόρισμα της πυροσβεστικής, χωρίς στοιχεία προτάσσοντας την συλλογική τιμωρία, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Τότε γιατί η κυβέρνηση, πριν ακόμα και από νέες σκηνές ή κοντέινερ στέγασης, έσπευσε να στείλει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, περιπολικά, ακόμα και πυροσβεστικά καταστολής, τους περιβόητους Αίαντες; Άλλωστε η κυβέρνηση απροβλημάτιστα δέρνει και τους κατοίκους και τους πρόσφυγες, όπως έχε αποδείξει στο παρελθόν.
Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει παρά τον διεθνή σάλο μετά τις εξελίξεις στη Μόρια, στις κλειστές δομές που παραπέμπουν ευθέως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έχοντας προφανώς την αυταπάτη ότι έτσι θα σταματήσουν οι τυφλές εξεγέρσεις των απελπισμένων προσφύγων.

Σχόλιο για τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης:

«Ο κ. Γεωργιάδης αντί να γυρνά τα κανάλια και να δηλητηριάζει με ακροδεξιές κορώνες μήπως και κατευνάσει την κατακραυγή για το χάος που έχει δημιουργήσει η κυβέρνησή του για τους νησιώτες και την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση για πρόσφυγες και μετανάστες, ας ζητήσει τα ρέστα από τον κ. Μητσοτάκη και όσους τετραπλασίασαν σε ένα χρόνο τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Μόρια.

Αντί να ζητά συγγνώμη από εκδότες για το τι ψηφίζουν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ας επιχειρήσει να κάνει κάτι χρήσιμο τουλάχιστον».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)