to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 08.09.2020

Οικονομία

Η Ευρώπη βάζει σε «καραντίνα» τον ελληνικό τουρισμό

Μετά τη Βρετανία και η Ολλανδία βάζει σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά - Παρέμβαση Χ. Θεοχάρη ζητεί η Κ. Νοτοπούλου


Δεν έχουν τέλος οι ταξιδιωτικές οδηγίες χωρών της Ευρώπης που καλούν τους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους τουρίστες επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα. Μία κίνηση που ουσιαστικά αποθαρρύνει τους υπηκόους της να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης της διασποράς του κορωνοϊου.

Η οδηγία μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε και από τη Βρετανία απόφαση για καραντίνα 14 ημερών σε όσους τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα από επτά ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, αυτά τα νησιά είναι η Μύκονος, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Σημειώνεται ότι η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Παράλληλα, και η Σκωτία υιοθέτησε μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 που εντόπισε σε πτήσεις από τη χώρα μας.

Ν. Νοτοπούλου: Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

«Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό η απόφαση της Ολλανδίας- μετά της Βρετανίας- να επιβάλλει καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές στα ελληνικά νησιά« σχολιάζει Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει, «ο υπουργός Τουρισμού που καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό οφείλει να παρέμβει έστω την ύστατη ώρα».

«Είναι κ. Θεοχάρη όλα τα νησιά μας υψηλού κινδύνου;

Τι ενέργειες έχει κάνει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί;

Το ότι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, δε σημαίνει οτι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους τουρίστες και τον ελληνικό λαό» καταλήγει η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)