to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 04.09.2020

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Αντί να επαναπαύεται στον τίτλο του ο κ. Καράογλου καλό είναι να εργαστεί για να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο

"Αντί να επαναπαύεται στον τίτλο του ο κ. Καράογλου και να είναι στην πραγματικότητα «τύποις» υφυπουργός, καλό είναι να εργαστεί για να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο" Δήλωση της Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου


Δήλωση της Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" Κ. Νοτοπούλου με αφορμή δηλώσεις του ΥΜΑΘ κ.Καράογλου στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Ελλάδα" στην ΕΡΤ 3.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία της από τη Θεσσαλονίκη, θα μας κάνει να μην πιστεύουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης,  κ.Θεόδωρος Καράογλου, ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του. Κι αντί να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, της έδωσε μια και την έστειλε στα… περιστέρια.

Είπε λοιπόν ο υφυπουργός:

«Το ΥΜΑΘ χάρις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν υπουργείο, είναι υφυπουργείο». Παραλείπει να μας πει ο κ. Καράογλου ποιες ήταν οι  αρμοδιότητες που είχε το υπουργείο όταν μόνο κατ’ όνομα υπηρετούσε το ρόλο του και πόσο αναβαθμίστηκε ουσιαστικά επί ΣΥΡΙΖΑ.

Επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα έπαψε να είναι διακοσμητικός ο ρόλος του ΥΜΑΘ και να εξυπηρετεί τάχα εθνικούς , στην πραγματικότητα όμως μικροπολιτικούς σκοπούς.

Παραλείπει ο υφυπουργός τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΜΑΘ επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την εξωστρέφειά του και την ουσιαστική παρέμβασή του σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τι να περιμένει όμως κάποιος από έναν υφυπουργό, ο οποίος έφτασε να κόβει κορδέλες και να οικειοποιείται έργα που ουσιαστικά υλοποιήσαμε εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνιέται η ιστορία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας;

Δούλεψε πολύ ο κ. Καράογλου για να της δώσει υπόσταση και στέγη…

Αλλά όταν εμείς εργαζόμασταν στο «υφυπουργείο» ο κ. Καράογλου και η ΝΔ μας χλεύαζαν για τα πεντοχίλιαρα, κρατώντας όμως τα έργα, επειδή όταν έγιναν κυβέρνηση ξαφνικά αποδείχτηκαν επιτυχημένα.

Έκανε «γαργάρα» το Μακεδονομαχισμό του και κόβει κορδέλες στα έργα ΣΥΡΙΖΑ. Ας μιλήσουμε για πολιτική απατεωνιά. Ας μιλήσουμε όμως και για έργα και αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση κ. Καράογλου,  γιατί αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης δεν αναβαθμίζει το ΥΜΑΘ;  Ένα χρόνο είστε κυβέρνηση. Ρητορική η ερώτηση.

Είναι σαν να ρωτάς γιατί δεν ακυρώνει την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είναι και τόσο «προδοτική» εκ του αποτελέσματος αλλά και δια των δηλώσεων του ίδιου του Υπ.ΕΞ της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Κάναμε δουλειά στον κορονοϊό, δώσαμε μπλούζες, γάντια, τρόφιμα στην πρώτη γραμμή». Δυστυχώς το ΥΜΑΘ ήταν και παραμένει ο μεγάλος απών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είμαστε σε επαφή με τους φορείς. Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο θα καλύπτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες».

Αλίμονο. Και θα πρέπει να τον πιστέψουν οι φορείς. Ακόμη και αυτοί που δεν προσκλήθηκαν  στις συναντήσεις στο ΥΜΑΘ, όπως και η μεσαία τάξη που εξαπάτησε η ΝΔ προεκλογικά.

Ας κάνει τον κόπο να μιλήσει μαζί τους ο υφυπουργός και θα μάθει τι λένε οι φορείς και οι επαγγελματίες. Για τις απώλειες από την ακύρωση της φετινής ΔΕΘ θα ακούσουμε κάτι;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η προηγούμενη κυβέρνηση είναι η επιτομή της πολιτικής απατεωνιάς. Εμείς δεν φέραμε τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει μουσαμάδες και να κοροϊδεύει τον κόσμο με το μετρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε και ο κ.Τσίπρας δήλωνε ότι το φθινόπωρο του 2020 θα λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ. Δεν είχαν έρθει καν οι μηχανές, δεν είχε καν σιδηροτροχιές, το μετρό ήταν πάρα πολύ πίσω».

Επειδή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι να θυμίσω στον υφυπουργό ότι παραλάβαμε σταματημένο το έργο του Μετρό και το φτάσαμε σε ποσοστό ολοκλήρωσης 75%, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, όταν σκοπίμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις το καθυστερούσαν.  Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι έργο. Η κυβέρνησή του επέλεξε να ακυρώσει όλο το σχεδιασμό, που προέβλεπε λειτουργία της βασικής γραμμής ως το τέλος του 2020 και κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου ως το 2023 και να παρατείνει συνολικά το χρονοδιάγραμμα ως το 2023.

Και τώρα, με τις νέες καθυστερήσεις, τις άστοχες επιλογές και τα προβλήματα που δημιούργησαν μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η Θεσσαλονίκη οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον εφιάλτη «ούτε μετρό, ούτε αρχαία».

Να μας ξαναπεί το 2023 ο κ. Καράογλου για τους μουσαμάδες.

Σήμερα θα είχαμε Μετρό σε κανονική δοκιμαστική λειτουργία. Με ευθύνη της ΝΔ μέχρι τότε να κάνουνε βολτίτσα τους Υπουργούς για 100 μέτρα στις ράγες.

«Μουσείο Ολοκαυτώματος. Το 2018 ο κ.Τσίπρας και ο κ.Ρίβλιν έβαλαν θεμέλιο λίθο. Και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καν οικόπεδο. Εμείς προχωράμε τις διαδικασίες να παραχωρηθεί από το Δήμο για να χτιστεί. Οι πολιτικοί απατεώνες έβαλαν θεμέλιο λίθο σε οικόπεδο που δεν υπήρχε και δεν είχαν εξασφαλίσει τίποτα».

Μόνο ότι θα γίνει Μουσείο Ολοκαυτώματος κ. Καράογλου. Χωρίς τους «πολιτικούς απατεώνες» δε θα γνωρίζατε τι είναι αυτό. Αν δεν εργάζονταν οι «πολιτικοί απατεώνες» Τσίπρας και Μπουτάρης και κάποιοι άλλοι, ούτε που θα είχατε ακούσει για το έργο. Δεν ξέρετε, δεν ρωτάτε;

«Μας λένε τώρα ότι το λιμάνι ήταν έργο ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβαιναν στα κάγκελα το 2008 και πέτυχαν να μην γίνει εμβληματική επένδυση».

Στους επενδυτές είπατε την άποψή σας κ. Καράογλου ή σας ενοχλεί τόσο πολύ που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν το ξεπουλήσαμε, αλλά προστατεύσαμε το δημόσιο χαρακτήρα του και πετύχαμε να το βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης;

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή αλλιώς μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό,  λίγους όλο τον καιρό,  όχι όμως όλους για όλο τον καιρό.

Αντί να επαναπαύεται στον τίτλο του ο κ. Καράογλου και να είναι στην πραγματικότητα «τύποις» υφυπουργός, καλό είναι να εργαστεί για να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο, διότι στη Βόρεια Ελλάδα χρωστάμε όλοι, που λέει και κάποιος επιφανής βορειοελλαδίτης υπουργός της παράταξής του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)