to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 04.09.2020

Αλ.Π.

Κοινωνία

Έκλεισε 6 ακόμη ξενοδοχεία ο Μηταράκης, στέλνει 250 ανθρώπους στα υπερφορτωμένα καμπ

Με το γνωστό θριαμβευτικό ύφος, το υπ. Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι έκλεισε 6 ακόμα ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας (σε Γρεβενά, Σέρρες και Έδεσσα) όπου ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρει λίγο πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Τους στέλνει σε υπερφορτωμένα καμπ της ενδοχώρας - ή στο δρόμο


Όπως αναφέρει το υπ. Μετανάστευσης το μεσημέρι της Παρασκευής 4/9:

«Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς το κλείσιμο ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας. Σήμερα τερματίστηκε η λειτουργία 6 ακόμη ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας, εκ των οποίων 3 στα Γρεβενά, 2 στις Σέρρες και 1 στην Έδεσσα. Οι συνολικά 250 διαμένοντες σ’ αυτές μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας».

Στο ίδιο ύφος, αναφέρει ότι «από τα μέσα Ιουλίου έχουν  κλείσει συνολικά 18 δομές. Αναλυτικότερα, 10 στα Γρεβενά, 2 στις Σέρρες, 2 στην Έδεσσα, 1 στην Κοζάνη, 1 στις Πρέσπες, 1 στην Φλώρινα και 1 στην Αργολίδα», και προσθέτει ότι «ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει κλείσιμο, μέχρι το τέλος του έτους, και των υπόλοιπων 49 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας του προγράμματος FILOXENIA».

Στην πολιτική του υπουργείου έχει αντιδράσει ως και η Υπατη Αρμοστεία, έστω με διπλωματικό τρόπο, επισημαίνοντας ενδεικτικά πως «η χώρα δεν αντέχει να διακινδυνεύσει να χάσει θέσεις στέγασης και να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χιλιάδες ευάλωτοι αιτούντες άσυλο να βρεθούν χωρίς διαμονή και υποστηρικτικές υπηρεσίες». Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία δεν φαίνεται διόλου να ανησυχεί για το τι θα απογίνουν οι άνθρωποι τους οποίους διώχνει από ξενοδοχειακές δομές και διαμερίσματα, επιχειρώντας μόνο να χαϊδέψει τα πιο ξενοφοβικά αντανακλαστικά των τοπικών κοινωνίων που δεν θέλουν τους πρόσφυγες εντός αστικού ιστού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)