to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 04.09.2020

Κοινωνία

100.000 ευρώ ζητά ο δήμαρχος Χίου από πολίτη για κριτική μέσω Facebook!

Σε αγωγή - με την οποία ζητά το απίστευτο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ - και μήνυση «για συκοφαντική δυσφήμιση» κατά ενεργού πολίτη του νησιού, προχώρησε ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επειδή ενοχλήθηκε από την κριτική που του άσκησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Όπως γράφει η ιστοσελίδα stonisi.gr:


Μύγα φαίνεται πως δεν δέχεται στο σπαθί του ο Δήμαρχος της Χίου Σταμάτης Κάρματζης αφού προχώρησε σε μήνυση και αγωγή κατά ενεργού πολίτη του νησιού που ασχολείται με τα κοινά επειδή έγραψε στoν προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κριτική εναντίον του. Συγκεκριμένα ο κ.Κάρματζης, προχώρησε σε αγωγή και μήνυση κατά του Δημήτρη Λαβατσή όταν ο τελευταίος, ως ενεργός πολίτης του νησιού και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα δικαιωμάτων και ρατσισμού, του άσκησε κριτική μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγωγή και μήνυση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στον Δημήτρη Λαβατσή δεν είναι η μόνη εναντίον πολίτη που του ασκεί κριτική.

Όπως τόνισαν μέλη της δημοτικής παράταξης «Χιακή Συμπολιτεία» μιλώντας στο «Ν» η πρακτική αυτή του κ.Κάρματζη «συνιστά μια απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης κάθε αντίθετης στις πολιτικές του φωνής. Είναι απόπειρα εξόντωσης ηθικά και οικονομικά όποιου «τολμά» να κριτικάρει δημόσια τα πεπραγμένα του δημάρχου.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης ανοίγει, τέλος, ό,τι κι αν αποφασίσουν τα δικαστήρια, επικίνδυνους δρόμους για την ελευθερία της έκφρασης: όποιος ασκεί κριτική, θα διώκεται. Και γι’ αυτό, είναι εμφανής και επείγουσα η ανάγκη να υπάρξει ισχυρή και ενεργή αποδοκιμασία των τακτικών του δημάρχου Χίου από τους πολίτες και τους φορείς της Χίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)