to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 03.09.2020

Πολιτική

Α. Τριανταφυλλίδης: «Μονιμοποιήστε τώρα όλους τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. - Στηρίξτε το Ε.Σ.Υ. στην πράξη»

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης κάλεσε την Κυβέρνηση «να θωρακίσει έστω και την ύστατη ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας .


Έντονη κριτική προς την Κυβέρνηση, για την ολιγωρία που επέδειξε στο κρίσιμο διάστημα από το τέλος της καραντίνας στα τέλη Μαΐου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου και την ανακολουθία λόγων και έργων σε σχέση με την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., άσκησε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στον Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης κάλεσε την Κυβέρνηση «να θωρακίσει έστω και την ύστατη ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μονιμοποίηση των 4000 εργαζομένων στα νοσοκομεία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αλλά και των επικουρικών γιατρών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον κορωνοϊό».

Όπως υπογράμμισε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, «φοβάμαι ότι στο μεσοδιάστημα και ενώ όλοι μιλούσαμε για το επερχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοιού, από το τέλος Μαΐου μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν έγιναν όλες εκείνες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές  ενέργειες για την ενίσχυση τόσο του νοσηλευτικού όσο και του ιατρικού προσωπικού. Το συγκεκριμένο θέμα, της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού του Ε.Σ.Υ., με την αποκατάσταση μόνιμων εργασιακών σχέσεων το έφερα επανειλημμένα στη Βουλή αφού η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τη μονιμοποίηση των 4000 εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αλλά και των επικουρικών γιατρών.

Όλοι συμφωνούμε στην κατεύθυνση «Κανείς εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. χωρίς μόνιμη σχέση εργασίας». Μιλάμε κ. Χατζηνικολάου για τους ανθρώπους που ειδικά τώρα «βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά» και είναι αντιμέτωποι κάθε μέρα με την απειλή του κορωνοϊού.

«Αυτό, λοιπόν, που ειπώθηκε στα λόγια από την κυβέρνηση και που βγαίναμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, θα πρέπει να γίνει πράξη για να ενισχύσουμε και το ηθικό τους αλλά και να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του Αλ. Τριανταφυλλίδη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)