to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 28.06.2013

Οικονομία

Βαρύ κλίμα στις ιδιωτικοποιήσεις με κόντρες για ΟΠΑΠ - ΟΛΠ

Επί ξυρού ακμής βαδίζουν πλέον όχι μόνο η εκποίηση του ΟΠΑΠ ή το συνολικό πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και η ίδια η υπόσταση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η αποτυχία του προγράμματος επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισης και πώλησης της δημόσιας περιουσίας από ξένους τεχνοκράτες που θα επιλέξουν οι τροϊκανοί, παρότι κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο.


Η κόντρα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου. Κων. Λουρόπουλου και του επικεφαλής του Ταμείου Στ. Σταυρίδη και οι φήμες περί ενδεχόμενης αποχώρησης του προέδρου του ΟΠΑΠ που κυκλοφόρησαν μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού (στην οποία ο Κ. Λουρόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ) είχαν και συνέχεια στην όλη υπόθεση. Ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει απορρίψει τις ενστάσεις της Emma Delta (η οποία απειλεί να ακυρώσει την συμφωνία απόκτησης του 33% του ΟΠΑΠ αν οι απαιτήσεις της δεν ικανοποιηθούν) οι Financial Times ανέφεραν σε ρεπορτάζ ότι ο Κ. Λουρόπουλος φέρεται να διαμαρτύρεται με e-mail ότι του ασκείται έντονη τηλεφωνική πίεση από τον Δ. Μελισσανίδη. Στο email που επικαλούνται οι Financial Times, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο Δ. Μελισσανίδης απείλησε τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ ("...με προσέβαλε, όπως και σε πολλές φορές στο παρελθόν. Εάν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία) θα σου πάρω το κεφάλι" φέρεται να έχει πει σύμφωνα με τους Financial Times.

[...]

Παράλληλα, εξελίσσεται και μία άλλη κόντρα του ΤΑΙΠΕΔ, αυτή τη φορά με τον ΟΛΠ, καθώς τη θέση του υπέρ της παραχώρησης αντί της πώλησης ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας τάχθηκε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Ανωμερίτης.

(Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Αυγή αύριο)

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)