to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 01.09.2020

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η αστυνομία ευθύνεται για την πολύνεκρη τραγωδία στο Περού

Ξεχειλίζει η οργή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει πως η αστυνομία ευθύνεται για τραγωδία με πολλούς νεκρούς σε νυχτερινό μαγαζί και αποδεικνύει ότι οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα στις καταθέσεις τους


Την περασμένη εβδομάδα δυνάμεις της αστυνομίας του Περού πραγματοποίησαν έφοδο σε ντίσκο για να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Από την εισβολή επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η ομάδα που επενέβη τη νύχτα της 22ης Αυγούστου για να σταματήσει η γιορτή, που απαγορευόταν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ισχυρίστηκε ότι η πόρτα έκλεισε εξαιτίας της προσπάθειας των νεαρών να γλιτώσουν, όμως μάρτυρες ανέφεραν ότι την πόρτα του καταστήματος είχαν μπλοκάρει οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Τώρα, πλάνα από κάμερα ασφαλείας που μεταδόθηκαν από περουβιανά ΜΜΕ καταγράφουν έναν αστυνομικό να κλείνει την πόρτα λίγο πριν συμβεί η τραγωδία.

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινά εσωτερική έρευνα με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για «νέες πληροφορίες».

«Ναι, ο επικεφαλής της επιχείρησης δεν είπε την αλήθεια κι αυτό δεν είναι αποδεκτό», σχολίασε ο πρωθυπουργός Ουάλτερ Μάρτος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Το πάρτι γενεθλίων της 22ας Αυγούστου είχε οργανωθεί μέσω κοινωνικών δικτύων παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού.

Στο ποδοπάτημα που ακολούθησε δώδεκα γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν, όλοι τους από ασφυξία. Ανάμεσα στα δεκατρία θύματα, τα ένδεκα διαγνώστηκε μεταθανάτια πως είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Από τους 23 συλληφθέντες, οι 15 είχαν επίσης προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει σαρώσει τη χώρα, ενώ οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ακόμη και φυλάκιση τριών μηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η αστυνομία φέρεται να έκανε και χρήση δακρυγόνων μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, όμως οι αρχές τις διαψεύδουν.

Το Περού έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 29.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 650.000 και πλέον μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

tags: Περού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)