to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 28.06.2013

Πολιτική

Οι τρεις μέρες του Κόνδορα

Του Γιώργου Αναδρανιστάκη


Τρίτη ορκιστήκανε, Παρασκευή είναι σήμερα, μέσα σε τρεις μέρες οι υπουργοί της νέας, υπέροχης κυβέρνησής μας έκαναν όσα δεν θα γίνουν στις Τρεις Ημέρες της Αποκαλύψεως. Το κυβερνητικό έργο επιταχύνεται κι αν δεν προλάβουμε να κάνουμε ένα βηματάκι στο πλάι, θα περάσει από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας.

Εργατικότερος όλων αποδείχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ως επιδόρπιο, έστειλε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στις ελληνικές καλένδες, δηλώνοντας ότι δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Και δίκιο έχει, σιγά την προτεραιότητα, δέρνουν οι νεοναζί, χαρακώνουν οι νεοναζί, σφάζουν οι νεοναζί, αλλά βιάση δεν υπάρχει. Άλλωστε οι μαυριδεροί είναι νέοι, έχουν όλοι τη ζωή μπροστά τους.

Αφού ξέμπλεξε με τον ρατσισμό, ο κ. Αθανασίου ξέμπλεξε και με τον Σακκά. Χαρακτήρισε σωστή την παράταση της προφυλάκισής του για άλλους έξι μήνες, οπότε ένας άνθρωπος θα παραμείνει στη φυλακή κοντά τρία χρόνια χωρίς δίκη, χωρίς να αποφασίσουν οι δικαστές αν είναι ένοχος ή αθώος. Οι δικαστές, οι πρώην συνάδελφοι του κ. Αθανασίου, του τέως Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Δεν είναι εντέλει κακοί όλοι οι συνδικαλιστές.

Πάει το αντιρατσιστικό, πάει και Σακκάς, ο κ. Αθανασίου βρήκε χρόνο να ξεμπλέξει και με τους συμβασιούχους. Με νομοσχέδιο που θα καταθέσει επειγόντως στην Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες, για να φύγουν άρον -άρον από το δημόσιο 6.000 συμβασιούχοι. Ένα νομοσχέδιο, έξι χιλιάδες άνεργοι, ας ελπίσουμε ότι θα το ψηφίσει και η ΔΗΜ.ΑΡ., ως επισπεύδουσα δύναμη των μεταρρυθμίσεων.

Με τα μπούνια μπήκε στην κυβέρνηση και ο Υγείας Γεωργιάδης. Η πρώτη δήλωσή του μόλις ανέλαβε ήταν ότι για τη μαύρη τρύπα στην Υγεία θα την πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Το οποίο σημαίνει ότι ετοιμάζονται να βάλουν νοσήλεια στα δημόσια νοσοκομεία, όσο για τους έχοντες και κατέχοντες, το πιθανότερο είναι πως όσοι ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας, θα πληρώνουν εφεξής από την τσέπη τους για να γιατρευτούν. Επιπλέον, ο υπουργός Άδωνις ανήγγειλε ότι το υπουργείο του «θα συνεισφέρει στην κινητικότητα των εργαζόμενων με συγχωνεύσεις», τουτέστιν δεν θα μείνει λίθος επί λίθου.

Όταν απεργούσαν πριν κάνα μήνα οι εκπαιδευτικοί, φώναζαν ότι τους έχουν προγραμμένους, ότι τους πάνε για απολύσεις και διαθεσιμότητα. Φωνές βοώντων εν τη ερήμω, έλα μωρέ συνδικαλιστές είναι, τέτοια θα λένε. Ώσπου μάθαμε προχτές ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητας 8.000 εκπαιδευτικούς, δεν τα λένε οι συνδικαλιστές, τα λένε οι αρμόδιοι. Θα μου πεις, με Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργό και λίγοι είναι οι 8.000.

Δεν επισπεύδουν μόνο οι καινούργιοι, επισπεύδουν και οι παλαιοί υπουργοί. Ο Εργασίας Βρούτσης έστειλε χθες εγκύκλιο, με την οποία προβλέπεται ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα μπορούν να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, για εργασία έξι ημερών την εβδομάδα, με το βασικό μισθό. Έξι ημέρες την εβδομάδα, με 568 ευρώ το μήνα, καημένε εργαζόμενε, αποχαιρέτα το, το πενθήμερο που χάνεις.

Αν έκαναν αυτά σε τρεις μέρες, σκεφτείτε τι έχουν να κάνουν σε τρία χρόνια.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)