to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 25.08.2020

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Γιατί το Υπουργείο δεν προέβη σε επίταξη δημοσίων ή δημοτικών χώρων; (βίντεο)

Η Ραλλία Χρηστίδου, σχολιάζοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τους μεγάλους αριθμούς μαθητών ανά σχολική τάξη ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί το Υπουργείο δεν προέβη σε ενέργειες για την επίταξη χώρων που ανήκουν στο δημόσιο ή τους δήμους για την προσωρινή διαμοίραση των μαθητών σε περισσότερες αίθουσες, όπου κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.


Η Ραλλία Χρηστίδου, μιλώντας την Επιτροπή Μορφωτικών, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς την Υπουργό Παιδείας, μετά την ομιλία της κυρίας Κεραμέως, μια ομιλία-πιστή επανάληψη των όσων είχε πει χθες σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία επέμεινε στη λογική του «μέσου όρου» μαθητών ανά τάξη και εμμένοντας στην απόφαση αυτός ο αριθμός να μην ελαττωθεί.

Η Ραλλία Χρηστίδου, εστιάζοντας στην προχειρότητα των μέτρων του Υπ. Παιδείας, ρώτησε, ως παράδειγμα,  πως υιοθετήθηκε το μέτρο περί διαφορετικών διαλειμμάτων, ανά ηλικία, στην ίδια σχολική μονάδα, μέτρο που θα προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κάνουν μάθημα  σε διαφορετικές αίθουσες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας.

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια,  την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τους μεγάλους αριθμούς μαθητών ανά σχολική τάξη ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί το Υπουργείο δεν προέβη σε ενέργειες για την επίταξη χώρων που ανήκουν στο δημόσιο ή τους δήμους για την προσωρινή διαμοίραση των μαθητών σε περισσότερες αίθουσες, όπου κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

Σχολιάζοντας, επίσης, τις υποσχέσεις για   πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών για τη διενέργεια αποκλειστικά εξ αποστάσεως μαθημάτων, τα οποία η Υπουργός ονόμασε  «διαδικτυακά τμήματα», ζήτησε να πληροφορηθεί τι είδους τμήματα είναι αυτά, ποιοι θα τα στελεχώνουν και ποιοι θα τα παρακολουθούν, καθώς το Υπουργείο δεν έχει δώσει καμία σχετική εξήγηση, όπως, επίσης, καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ανακοινώθηκε και πάλι συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Ως προς την ανακοίνωση της Υπουργού ότι  «Έχουν ήδη ενισχυθεί οι υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου, το  e-class, το e-me.», η Ρ. Χρηστίδου ζήτησε να μάθει σε τι συνίσταται αυτή η αμφίβολη ενίσχυση καθώς δεν έχουν αναφερθεί καθόλου λεπτομέρειες, ενώ, ομοίως, δεν έχουν αναφερθεί λεπτομέρειες για τα κριτήρια με τα οποία  θα μοιραστούν οι 70.000 υπολογιστές που διαφημίζει ότι απέκτησε από χορηγίες το Υπ. Παιδείας. Αναφορικά με τους υπολογιστές, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η κα Κεραμέως είχε ανακοινώσει, τον Μάιο, πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορούσε στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μαθητών, που αργότερα  «μετονομάστηκε»  εξοπλισμός των σχολείων, χωρίς 3,5 μήνες μετά, να έχει γίνει τίποτα ως προς αυτό.

Η Ρ. Χρηστίδου ζήτησε, επίσης, από την Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί αναφορικά με  τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί κυρώσεων στους γονείς παιδιών που δεν φέρουν μάσκα στο σχολείο, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση πρέπει να λειτουργεί με πειθώ και όχι με καταστολή.

 Ολοκληρώνοντας η Βουλεύτρια την ομιλία της,  υπό την πίεση του χρόνου δεν μπόρεσε να αναφερθεί στις αστοχίες του Υπ. Υγείας που επιμένει να μην συνταγογραφεί το τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού καθώς και τις μάσκες προστασίας, έστω και ως πρόνοια για τις πιο ευάλωτες υγειονομικά και οικονομικά ομάδες, υποχρεώνοντας όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ευπάθεια ή την οικονομική τους κατάσταση, να πληρώνουν τεστ και μάσκες από την τσέπη τους.

Επισήμανε κλείνοντας ότι ενώ το Υπ. Παιδείας άργησε δυο ολόκληρους μήνες να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία, πρόλαβε ωστόσο να  ξηλώσει τους 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης, τοποθετώντας στη θέση τους, με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες,  τα κομματικά της στελέχη.

Στη δευτερολογία της η κα Κεραμέως  χαρακτήρισε «κατά φαντασία» τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων από την ιδιωτική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ενώ διευκρίνισε ότι τα διαδικτυακά τμήματα θα απευθύνονται σε μαθητές που  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που ερωτήθηκε δεν υπήρξε καμία απάντηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)