to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 24.08.2020

Κοινωνία

Εξάρχεια: Λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, σέρνουν στα δικαστήρια το θύμα! Αύριο Τρίτη τελικά η δικάσιμος

Για τον Ηλία που συνελήφθη χθες στα Εξάρχεια, η δικάσιμος μεταφέρθηκε για αύριο, 25 Αυγούστου στις 12:00, σύμφωνα με φιλικά του πρόσωπα από τα social media. Συγκέντρωση συμπαράστασης στον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το κτίριο 2 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, λίγο πριν ανακοινωθεί η σύντομη αναβολή.


Το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος Ηλίας Γ. καταγγέλλει ότι δέχτηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στα Εξάρχεια. Διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλουν για τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου του και εντελώς ανενδοίαστα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση.

Πρόκειται, όπως τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα στα social media, για χυδαία ψεύδη και στημένο κατηγορητήριο που μόνο στόχο έχει να ταλαιπωρήσει έναν άνθρωπο και να τον τιμωρήσει, επειδή δε σιώπησε.

Όπως προστίθεται:

«Ο Ηλίας δεν είναι ένοχος. Ένοχοι είναι οι αστυνομικοί που ενσαρκώνουν σε εμετικό βαθμό το πρότυπο της τοξικής αρρενωπότητας, προσβάλλοντας, εκφοβίζοντας και παραβιάζοντας με τη συμπεριφορά τους τα σώματα μας και τις ταυτότητες μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα υφίστανται σεξιστικά, ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια από τους ένστολους μπράβους του Χρυσοχοίδη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στους δρόμους της πόλης και ειδικά στα Εξάρχεια που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη, οι ζωές μας δεν είναι ασφαλείς. Κινδυνεύουν διαρκώς από την αστυνομική αυθαιρεσία. Την έχουμε βιώσει αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε την αστυνομική δυστοπία και να παραμερίσουμε την επιθυμία μας να κυκλοφορούμε ελεύθερες, χωρίς να μας παρενοχλούν και χωρίς να μας εκδικούνται γι’ αυτό που είμαστε».

Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια

Οι φίλοι/ες και σύντροφοι του διωκόμενου καθώς και συλλογικότητες του φεμινιστικού, ΛΟΑΤΚΙ+ και αντιφασιστικού κινήματος πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο 2 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Απαιτούν την άμεση αθώωση του Ηλία. «Κάτω τα χέρια από τα σώματα και τις ζωές μας», το σύνθημά τους!

 ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

 ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

 ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 1 άτομο, στέκεται, γένι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

(φωτογραφίες: Β. Σκούφας)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)