to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:00 | 22.08.2020

Πολιτική

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στην εκδήλωση μίσους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών

Την συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα γιορτή μίσους που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων έκανε γνωστή η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ.


Στα τέλη Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών πραγματοποιεί στο Γράμμο και στο Βίτσι της δική της επέτειο για τον Εμφύλιο. Βέβαια, εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τη λέξη εμφύλιος και στη σελίδα της κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον των «κομμουνιστοσυμμοριτών».

Όπως σχολιάζει ο Δημ. Τερζής στην «Εφ.Συν.», τα τελευταία 20 χρόνια οι όποιες κυβερνήσεις της Δεξιάς απέφευγαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση. Κατά καιρούς είχαν παρευρεθεί κάποιοι βουλευτές δεύτερης ή τρίτης γραμμής και ως εκεί. Το... προνόμιο της εν λόγω επετείου για αρκετά χρόνια το είχαν οι απόστρατοι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τις ευχές του τοπικού μητροπολίτη.

Φέτος η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν από τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην επίσημη πρόσκληση προς τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας δεν γίνεται βέβαια λόγος για «επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατα των Κομμουνιστοσυμμοριτων» για να τηρούνται προφανώς τα προσχήματα:

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε τέτοιου είδους διχαστικές επετειακές εκδηλώσεις δίνει άλλη διάσταση και δείχνει ακροδεξιά στροφή προς άγραν ψηφοφόρων, καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δηκτικό σχόλιο Κρέτσου

Δηκτικό σχόλιο για τη συμμετοχή Στεφανή στη γιορτή μίσους της ΕΑΑΣ έκανε μέσω twitter ο Λευτέρης Κρέτσος. Όπως σχολιάζει: «Γιατί οι εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ δεν εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ελλ. Στρατού; Γιατί για πρώτη φορά ένας Υφυπ. Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη γιορτή μίσους της ΕΑΑΣ εκπροσωπωντας τον ίδιο τον ΠΘ; Έχει ακούσει ο ΠΘ τι λένε κάθε χρόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις;».

Την προγραμματισμένη συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας στην εκδήλωση καταγγέλλει και ο Περισσός:

«Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)