to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 14.08.2020

Διεθνή

Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως -Τοπικά lockdown σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι αριθμοί που περιγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού και τους θανάτους από Covid-19, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να βρίσκονται αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σε όλο τον κόσμο, έχουν καταγραφεί 20.667.684 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 750.000.


Σε διάστημα μόλις 17 ημερών, ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο διπλασιάστηκε, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 100.000 νέοι θάνατοι.

14 νεκροί και 1.449 κρούσματα στη Γερμανία

Ακόμη 14 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.449 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.225 νεκρούς επί συνόλου 221.413 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Υψηλό 4μήνου στη Γαλλία
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Γαλλία έχουν ανακοινωθεί πάνω από 2.500 νέα κρούσματα COVID-19, αριθμοί που έχουν να καταγραφούν από τα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 209.365, έχασαν τη ζωή του ακόμη 17 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 30.388.

Το καλό νέο είναι ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω της ασθένειας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έχοντας μειωθεί σε κάτω από 5.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι νέοι μολύνονται, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα.

Το Παρίσι γίνεται «κόκκινη ζώη»

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και την περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της Μεσογείου 'κόκκινες' ζώνες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το διάταγμα δίνει στις τοπικές αρχές την εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Το μέτρο ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ουκρανία: Ρεκόρ 1.732 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.732 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό έφθασε έτσι τα 87.872. Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν, 2.011 υπέκυψαν στην COVID-19.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιταχύνθηκε μετά τον Ιούνιο, όταν οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να χαλαρώσουν κάποιους από τους περιορισμούς που επέβαλαν και επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι καφετέριες, οι εκκλησίες κ.λπ.

2.935 κρούσματα στην Ισπανία
Η Ισπανία, που μαζί με τις Ιταλία και Γαλλία ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία,  κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 2.935 νέες μολύνσεις, τον υψηλότερο αριθμός μετά τη λήξη του lockdown και κατακόρυφα  μεγαλύτερος από τα 1.690 που καταγράφηκαν χθες.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, η οποία δεν έδωσε χθες στοιχεία λόγω τεχνικών δυσκολιών, έχει το προβάδισμα με 842 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ ακολουθεί η Χώρα των Βάσκων με 545 κρούσματα.

«Ο αριθμός των γνωστών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ισπανία, όμως είναι μια ελαφριά αύξηση που επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου», δήλωσε ο συντονιστής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν, επισημαίνοντας πως οι τοπικές αναζωπυρώσεις δεν ισοδυναμούν με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που πολλοί αναμένουν το φθινόπωρο. Εξήγησε επίσης ότι οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Με τα νέα στοιχεία, το σύνολο των κρουσμάτων στην Ισπανία ανέρχεται σε 337.334, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ακόμη 70 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της νόσου να ανέρχεται σε 28.605.

Ιταλία: 925 εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού - 523 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν εννιακόσιες είκοσι πέντε εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, κατά την χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κρούσματα και έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας «η Ιταλία βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με τάση επιδείνωσης της όλης κατάστασης». Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, οι εννέα παρουσιάζουν δείκτη μετάδοσης ο οποίος ξεπερνά την μονάδα. Στην εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 11 Αυγούστου στα νοσοκομεία εισήλθαν σαράντα περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με την προηγούμενη και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν, επίσης, οκτώ επιπλέον ασθενείς.

Σε ότι αφορά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για υποβολή σε γρήγορο τεστ των επιβατών που φθάνουν από τέσσερις μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα), στα αεροδρόμια της χώρας δεν έχει ακόμη αρχίσει η πρακτική εφαρμογή του μέτρου. Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι εναλλακτικά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιήσει το τεστ στην χώρα προέλευσης, εντός εβδομήντα δυο ωρών πριν ταξιδέψει, και να τι φέρει μαζί του κατά την άφιξή του στην χώρα.

Σε περίπτωση, πάντως, που το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί στα ιταλικά αεροδρόμια και λιμάνια, το υπουργείο υγείας της Ρώμης ζητά από τους πολίτες να παρουσιαστούν στις κατά τόπους δομές του ιταλικού συστήματος υγείας, για να υποβληθούν στην εξέταση για την ανίχνευση του ιού.

Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ ζητείται, τέλος, από τους πολίτες να παραμείνουν σε εθελοντική καραντίνα. Η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια, όμως, έκανε γνωστό ότι στην περιοχή της οι πολίτες, μέχρι να λάβουν την απάντηση της εργαστηριακής εξέτασης, δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε εθελοντική απομόνωση.

Περού: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το Περού, η χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, πέρασε χθες Πέμπτη τα ορόσημα των 25.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 500.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε συνολικά 25.648 θανάτους», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας των Άνδεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 277 θανάτων.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα έχει φθάσει τους 507.996, με 9.441 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, επίσης ρεκόρ.

Μετά την άρση της εθνικής καραντίνας την 1η Ιουλίου οι μολύνσεις αυξήθηκαν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα να συστήσει εκ νέου προχθές Τετάρτη στους πολίτες να μένουν σπίτι, να απαγορεύσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις και να διατάξει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες επαρχίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, περνώντας από τα 3.300 ημερησίως στις αρχές του Ιουλίου στα 7.025 ημερησίως κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας κατάταξης των χωρών της Λατινικής Αμερικής με βάση τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεπέρασε πλέον το Μεξικό και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω από τη Βραζιλία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)