to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 27.06.2013

Πολιτική

Θα μας δικάσει ο Σίμος κι ο Μουρούτης

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Παρά το ανηλεές βέτο του Βενιζέλου, τρία μερόνυχτα γρονθοκοπούσε τον Σαμαρά με το στικάκι της Λαγκάρντ, ο αγλαός Σίμος Κεδίκογλου και η «Ομάδα Αλήθειας» που σέρνει ξοπίσω του σαν ουρά πιθήκου παρέμειναν στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τρεις μέρες μετά, με αφορμή την παράταση της προφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, καταλάβαμε γιατί παρέμεινε ο Σίμος: Για να καλλιεργήσει το εμφυλιακό κλίμα που χρειάζεται η κυβέρνηση, ώστε να καβατζάρει το καλοκαίρι και το μισό φθινόπωρο, εν μέσω οικονομικής καταστροφής και νέων μέτρων.

Το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης είναι από τις ιερές αγελάδες του δικαιικού συστήματος. Ο κατηγορούμενος, όποιος κι αν είναι ό, τι κι αν έχει κάνει, πρέπει να δικάζεται το ταχύτερο δυνατό, να καταδικάζεται ή να αθωώνεται. Αν δεν υπάρχει όριο παραμονής στην φυλακή πριν από τη δίκη- το δεκαοκτάμηνο θεωρείται από πολλούς νομικούς χρόνος υπερβολικά μεγάλος-, τότε η προφυλάκιση μετατρέπεται αυτομάτως σε ποινή. Ποινή χωρίς δίκη, ποινή επί ενόχων και αθώων αδιακρίτως.

Η Νέα Δημοκρατία αυτά τα θεωρεί λεπτομέρειες, απομεινάρια της τελευταίας σοβιετικής δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και βγήκε να χαιρετίσει ενθουσιωδώς την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που παρατείνει για ακόμη έξι μήνες την κράτηση του Κώστα Σακκά, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή δύο χρόνια και έξι μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Δηλαδή ο Σακκάς, που σημειωτέον κάνει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για το βούλευμα του Εφετείου, θα παραμείνει στη φυλακή 30 μήνες χωρίς δίκη, χωρίς να αποφανθεί ο φυσικός του δικαστής αν είναι αθώος ή ένοχος.

Για τη ΝΔ το φυσικό είναι η τριαντάμηνη προφυλάκιση και το αφύσικο είναι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποφυλάκιση του Σακκά μέχρι τη δίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει το δίκαιο, το συνταγματικό και το αυτονόητο «δεν σέβεται τους θεσμούς και υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία. Μια λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!". Ανακοίνωση μνημείο, άκρως αποκαλυπτική για την κυβερνώσα Δεξιά, που δεν αναγνωρίζει καν το τεκμήριο της αθωότητας. Όποιος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση είναι ένοχος εξ ορισμού, αν μάλιστα είναι και αναρχικός είναι ένοχος δύο φορές. Η ιδεολογία ως επιβαρυντικό στοιχείο: Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι φασισμός;

Το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ξεκάθαρο: Θα πουλάνε ασφάλεια στους νοικοκυραίους, παραβιάζοντας αν χρειαστεί ακόμη και το Σύνταγμα, και ταυτοχρόνως θα εμφανίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση ως εκτροφείο τρομοκρατών και κουκουλοφόρων. Όλοι μαζί, και ο Σαμαράς, που αυτά είναι βαθιά ριζωμένα στον αβερωφικό εγκέφαλό του, και ο Βενιζέλος, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ που του πήρε τους ψηφοφόρους και τον έριξε στο 4%. Θα ποτίζουν τους οπαδούς τους με το μίσος του εμφυλίου και την ίδια ώρα θα τους αρπάζουν μισθούς, συντάξεις, σπίτια και καταθέσεις.

Παρεμπιπτόντως, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της συγκλονιστικής μας κυβέρνησης, η πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» έστειλε προκήρυξη για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2013. Αφού χρησιμοποιούν άψογη στρατιωτική ορολογία για να περιγράψουν την επίθεση, «επιχειρησιακό σχέδιο εναντίον ενός μείζονος σημασίας στόχου», «ομάδα συντρόφων προσέγγισαν εποχούμενοι το στόχο μέχρι του προαποφασισμένου σημείου ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου», οι Λαϊκοί Αγωνιστές προσχωρούν ασμένως στη θεωρία των δύο άκρων, υποστηρίζοντας ότι «παρ' όλη τη διαμετρικά αντίθετη ιδεολογική τους φόρτιση, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή λειτούργησαν αποφασιστικά προς την αποσυμπίεση της κοινωνικής αμφισβήτησης».

Κοίτα να δεις, ρε παιδί μου. Εκεί στη ΝΔ γεννάνε μέχρι και τα κοκόρια τους. ‘Η όπως θα έλεγε και ο Σέρλοκ Χολμς, πολύ βολικό δόκτωρ Ουότσον, πολύ βολικό.

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)