to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 13.08.2020

Πολιτική

Δήλωση του Χάρη Τσιόκα για τον τουρκικό αναθεωρητισμό

Δήλωση-παρέμβαση του Χάρη Τσιόκα, μέλους Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για τον Τουρκικό αναθεωρητισμό στις 10/8/20


Σταθερά στην προάσπιση της ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των πολιτών και  της χώρας

Και στις πιο δύσκολες ώρες οι Προοδευτικοί, οι Δημοκράτες , οι Σοσιαλιστές, οι Αριστεροί και ο κάθε Έλληνας στήριξαν σταθερά και αταλάντευτα την Ελλάδα από τον διαχρονικά επιθετικό και με μονομερείς διεκδικήσεις γείτονα. Ο εξ ανατολών κίνδυνος ήταν και είναι υπαρκτός ασχέτως αν στην εξουσία βρίσκονται οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές. Και με ένα άρπαγα γείτονα δεν πας να συνομιλήσεις και να διαπραγματευτείς με νοθευμένες τις πάγιες εθνικές θέσεις. Με ατζέντα που ενθαρρύνει τον αναθεωρητισμό. Δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση και σοσιαλισμός χάνουν την αξία τους και την δυναμική τους σε μια χώρα κολοβωμένη  και εθνικά ταπεινωμένη.

Ένα δημοκρατικό πατριωτικό αριστερό κίνημα είναι ο καταλύτης για αρραγές εθνικό μέτωπο χωρίς αστερίσκους απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα  και την δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος  του Ελληνισμού.

Ιδεοληπτικές προσεγγίσεις εμμονές που αντιστρέφουν την πραγματικότητα  και μεμψιμοιρίες που υποκύπτουν στον άνευ όρων δήθεν συμβιβασμό, δεν βοηθούν στο μεγάλο αγώνα για την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Η μερική συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ αφήνει κερκόπορτες στον Τουρκικό αναθεωρητισμό και πέραν του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού δημιουργεί προβλήματα σε βάρος της χώρας. Οι ιδεοληψίες, οι δήθεν ρεαλισμού και οι ψεύτο διεθνισμοί μειώνουν το κύρος και την αποτελεσματικότητα του προοδευτικού πατριωτικού αριστερού μετώπου, δίνουν άλλοθι στους ελάχιστους ευτυχώς ενδοτικούς και ενισχύουν την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.


Όσοι δεν καταλάβουν ότι με ιδεοληψίες δεν μπορείς ούτε να αντιμετωπίσεις την τουρκική επιθετικότητα ούτε καν να έχεις μια σταθερή και σθεναρή διαπραγματευτική γραμμή δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο προοδευτικό κίνημα!


Στον τυφλό εθνικισμό η προοδευτική απάντηση δεν χωράει στο κουστούμι του ιδιότυπου ραγιαδισμού. Απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο από την τουρκική επιθετικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η προοδευτική πατριωτική παράταξη μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)