to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 11.08.2020

Πολιτική

Ερώτηση στην ΕΕ από τον Π. Κόκκαλη για το 112, τα εργαλεία πρόβλεψης και τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων

Επίκαιρη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και σημαντικές υλικές καταστροφές.


Στην ερώτηση τονίζεται το τεράστιο κόστος της αδράνειας μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη ταχύτατης βελτίωσης των σημερινών εργαλείων πρόβλεψης και αντιμετώπισης  των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε:

- διερευνά τη δυνατότητα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ενίσχυση των περιοχών και των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

- ζητάει την αναβάθμιση των μοντέλων πρόβλεψης που συμβουλεύονται οι αρχές πολιτικής προστασίας, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και στο μεγαλύτερο εύρος τιμών και σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων,

- θέτει ζήτημα πρωτόκολλων ενδεδειγμένης χρήσης του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για την προστασία των πολιτών με βάση την εκάστοτε πρόβλεψη.

Όλη η ερώτηση:

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, πλημμύρες σε ολόκληρη την επικράτεια την χώρας είχαν ως αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Η κλιματική αλλαγη ειναι εδω, η κλιματικη κριση καλπάζει, η κλιματικη αδράνεια σκοτωνει ανθρωπους και καταστρεφει περιουσιες σήμερα. Η Ευρώπη χρειάζεται άμεσα νέα εργαλεία πολιτικής προστασίας και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Με τα παραπάνω δεδομένα ερωτάται Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1/ Υπάρχει η δυνατότητα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ενίσχυση των περιοχών και των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες;

2/ Πως προτίθεται να αναβάθμισει τα μοντέλα που συμβουλεύονται οι αρχές πολιτικής προστασίας ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και στο μεγαλύτερο εύρος τιμών/σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων;

3/ Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη χρήση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για την προστασία των πολιτών με βάση την παραπάνω πρόβλεψη ?

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)