to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαγωνισμός για 100 δεσμοφύλακες στην Κορινθία

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Χρίστο Δήμα, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν, όχι τη φρούρηση κάποιων συνόρων, αλλά «την περιφρούρηση της προσφυγικής-μεταναστευτικής δομής στην Κόρινθο»


Στα ψιλά πέρασε η είδηση για τον διαγωνισμό που προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία για την πρόσληψη 480 ιδιωτών (ανδρών-γυναικών) ως συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου. Και σίγουρα δεν θα άξιζε ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός αν στην προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν προκαλούσε ερωτήματα το γεγονός πως, από το σύνολο των συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν, οι 280 θα υπηρετήσουν σε περιοχές που μόνο μεθοριακές δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις. Συγκεκριμένα, από τους 480 συνοριοφύλακες, οι 100 θα τοποθετηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, οι 80 στον Νότιο Τομέα Αθηνών, άλλοι 100 στην Κορινθία και οι υπόλοιποι στους νομούς Δράμας και Ξάνθης.

Και επειδή δεν έχει νόημα να ψάχνει κανείς τους χάρτες για να βεβαιωθεί με ποια χώρα συνορεύει η Κορινθία, την απάντηση για την εξωφρενική αυτή ιστορία μας την δίνει ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Χρίστος Δήμας λοιπόν, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να πανηγυρίσει την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στην εκλογική του περιφέρεια, αποκαλύπτοντας στους φίλους και ψηφοφόρους του πως οι επιτυχόντες του διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν, όχι τη φρούρηση κάποιων συνόρων, αλλά «την περιφρούρηση της προσφυγικής-μεταναστευτικής δομής στην Κόρινθο». Και για το κάνει πιο κατανοητό στο εκλογικό του ακροατήριο, ο κ. Δήμας εξήγησε πως οι προσλήψεις αυτές προωθούνται στο πλαίσιο της λογικής που θέλει την «ασφάλεια των πολιτών να αποτελεί για εμάς μια από τις κύριες προτεραιότητες. Οφείλουμε, όλοι οι Έλληνες στην πατρίδα τους να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους».

Οπότε, αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήθελαν να είναι πιο ειλικρινείς, θα ήταν πιο έντιμο αν έλεγαν πως θέλουν να προσλάβουν έναν αριθμό δεσμοφυλάκων και όχι συνοριοφυλάκων. Γιατί η πραγματικότητα είναι αυτή και ξεπερνά τα αστεία περί συνόρων της Κορινθίας. Δεσμοφύλακες προσλαμβάνουν, αλλά δεν το λένε. Δεσμοφύλακες, και το πουλάνε στην εκλογική τους πελατεία ως αναγκαία κίνηση για «την προστασία των Ελλήνων και των περιουσιών τους» από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ρουσφέτια τοπικιστικού χαρακτήρα με μπόλικη δόση εθνικισμού και ξενοφοβίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τον διαγωνισμό της ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτηρίζει την πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης αυτής

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)