to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 06.08.2020

Πολιτική

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Θα υπάρξουν μέτρα πρόσθετης ευελιξίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας;

«Τι μέτρα πρόσθετης ευελιξίας και ανακατεύθυνσης υφιστάμενων κονδυλίων θα λάβετε, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το 2020;» - «Πώς αξιολογείτε ότι η Σύνοδος Κορυφής απέκλεισε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της Κομισιόν για εμπροσθοβαρή δημοσιονομικά μέτρα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας;», τα ερωτήματα που θέτει ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας για το 2020.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόσο με την πρόταση τροποποίησης του τρέχοντος Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020[1] τον Μάιο του 2020, όσο και με το συνοδευτικό Σχέδιο Διορθωτικού Προϋπολογισμού αριθ. 6 για το έτος 2020[2], τον Ιούνιο, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις της Κομισιόν είχαν σκοπό «την εισαγωγή 11,54 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 για την πρόσθετη εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 το 2020, εν αναμονή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Μέσου Ανάκαμψης (Next Generation EU)».
Ωστόσο, «στη συμφωνία που επετεύχθη στις 21.7.2020 στη Σύνοδο Κορυφής[3], αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας τροποποίησης του ΠΔΠ 2014-2020 και, συνακόλουθα, του Προϋπολογισμού του 2020».

Κατόπιν αυτών, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να μάθει «αν όντως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το 2020» ή αν θα ληφθούν «μέτρα πρόσθετης ευελιξίας και ανακατεύθυνσης υφιστάμενων κονδυλίων» ώστε να καταστεί δυνατή η εμπροσθοβαρής αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και «πώς αξιολογεί η ίδια η Κομισιόν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να αποκλείσει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)