to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 05.08.2020

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Εξαπάτηση των συνταξιούχων σήμερα, διάλυση της μεσαίας τάξης προσεχώς»

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από πλευράς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος στην πρόσφατη εξαγγελία για επιστροφή αναδρομικών, ύψους, μόλις 1,4 δις ευρώ, αντί 3,9 δις ευρώ, μετά και τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν το 2012.


Ερωτηθείς, για το αν, η ερχόμενη μόλις χθες το βράδυ στο φως της δημοσιότητας, ενδιάμεση «έκθεση Πισσαρίδη», κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ο κ. Σαρακιώτης εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με όσα προτείνονται κυρίως στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, δήλωσε: «θεωρώ ότι δε θα δούμε φως στο τούνελ μέσω της ιδιωτικοποίησης του δεύτερου πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης».

Κληθείς να τοποθετηθεί στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και τις εξελίξεις στις υποθέσεις με την Τουρκία, ο κ. Σαρακιώτης, έκανε κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δε γίνεται να κοιτάζουμε προς το εσωτερικό ακροατήριο και να κάνουμε δηλώσεις και τοποθετήσεις για εσωτερική κατανάλωση», ενώ αναφερόμενος στους αιφνιδιασμούς που υπέστη η Κυβέρνηση, επεσήμανε: «Δε γίνεται να αιφνιδιαζόμαστε διαρκώς. Θυμάστε πολύ καλά τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι “δεν πρόκειται ο Ερντογάν να τολμήσει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί”».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της επιβολής των κυρώσεων προς την Τουρκία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, στηλίτευσε το γεγονός των όψιμων αναφορών από πλευράς στελεχών της Κυβέρνησης σε αυτές, καθώς εδώ και ένα χρόνο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεχάσει, βάζοντας στο συρτάρι το θέμα των κυρώσεων, που επετεύχθησαν για πρώτη φορά το 2018, από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ υπενθύμισε δηλώσεις και πάλι του κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2019, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι: «Είναι στρατηγική απόφαση της χώρας να μη ζητηθούν σε αυτή τη φάση κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)