to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 05.08.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Παρωχημένες πολιτικές στο σχέδιο Πισσαρίδη, μεταφέρει το βάρος στην κοινωνική πλειοψηφία

«Το σχέδιο Πισσαρίδη επαναφέρει παρωχημένες και αποτυχημένες πολιτικές που μεταφέρουν το βάρος της κρίσης στην κοινωνική πλειοψηφία», τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον “ΣΚΑΪ” και την εκπομπή Newsroom


«Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να κάνει την αυτοκριτική του» κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Newsroom”. Κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδίου απέναντι στην πανδημία από την κυβέρνηση, που προέβαλλε τις πολιτικές της προτεραιότητες, και όχι τις υγειονομικές, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως στηλίτευσε την προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα το προηγούμενο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή έστελνε σειρά από αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία.

“Δεν μπορεί, λοιπόν, την εθνική επιτυχία στην πρώτη φάση της πανδημίας να την πιστωθεί η κυβέρνηση, και για την έξαρση του κορωνοϊού να λέμε ξαφνικά ότι φταίει η ανεύθυνη κοινωνία”, επισήμανε, υπενθυμίζοντας τί συνέβη με τη λειτουργία των σχολείων, των εκκλησιών, τα μέσα μαζική μεταφοράς και τα πρωτόκολλα στον τουρισμό “που άλλαζαν από την μια ημέρα στην άλλη”. Ταυτόχρονα, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αφού δεν προχώρησε καμία πρόσληψη πέρα από όσες είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, κρούοντας τον κώδωνα: “Αν δεν προστατευτεί η δημόσια υγεία, οι επιπτώσεις και στην οικονομία θα είναι πολύ σοβαρές”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε, στο μεταξύ, και “τον ανταγωνισμό εντός της ΕΕ, που είδαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά στη διανομή της μάσκας στους πολίτες”. “Είδαμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να πηγαίνει περίπατο, και χώρες με έξαρση κρουσμάτων όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να περιμένουν βοήθεια από την Κίνα και την Κούβα. Να μην δούμε τον ίδιο ανταγωνισμό, την προσπάθεια ο ένας να κερδίσει έναντι του άλλου, και με το εμβόλιο για τον κορωνοϊο”, είπε.

Έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις -την υγειονομική, την οικονομική, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, που καθόλου δεν έχουν υποχωρήσει”, συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, για να προσθέσει: “Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται”. Σχολιάζοντας έτσι τον ανασχηματισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν είδαμε ανασχηματισμό. Τρεις φορές τον είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, και δεν μπόρεσε να τον κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν του το επέτρεψαν οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ και οι πιέσεις από διάφορα κέντρα”.

Τέλος, σχετικά με την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη που καθυστερημένα και εν μέσω θέρους δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Μας επαναφέρει στα παλιά, σε λογικές παρωχημένες και αποτυχημένες. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας πάει μπροστά και δεν θα μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στην κοινωνία. Αναμένουμε να γίνει η σχετική συζήτηση στη βουλή”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)